Reisinformatie

Deze artikels kunnen je helpen om je paardrijvakantie voor te bereiden. Zo kan je met een gerust hart vertrekken en des te meer genieten van je vakantie te paard.

Veilig omgaan met paarden

Deze nota is een geheugensteuntje hoe je het best met paarden omgaat. We hopen dat het nuttig is, zelfs voor zij die al jaren paardrijden.

Wat kan een paard dragen?

Tijdens ruitervakanties werken paarden week na week heel hard. Zelfs met regelmatige rustpauzes en goede rijpaden blijft het een moeilijke uitdaging van de verzorgers om de paarden te behoeden voor rugpijn. Ook al hebben we in eigen land soms paarden die met gemak veel gewicht verdragen, toch zijn deze in vele landen niet beschikbaar of kunnen ze niet om met de warmte of het terrein.

Ervaring vereist?

Sommige van onze ritten zijn enkel geschikt voor zelfzekere en ervaren ruiters, terwijl andere ruitervakanties geschikt zijn voor gevorderden of zelfs voor mensen die nog nooit gereden hebben.

Reizen in groep, hoe gaat dat?

We geven bij elke paardrijvakantie informatie over de groepsgrootte. Toch is er zelden een absoluut maximum. Wanneer we spreken over groepsgrootte, dan bedoelen we het aantal gasten die samen uitrijden op hetzelfde ogenblik.

Op vakantie te paard, is het iets voor mij?

Iedereen die van paarden houdt kan een vakantie te paard doen. Ben je eerder occasioneel, recreatief of professioneel bezig met paarden? Wij hebben voor elk wat wils.

Overnachten tijdens een vakantie te paard

De accommodatie op een paardrijvakantie kan variëren van zeer elementair kamperen met beperkte of geen faciliteiten tot luxueuze accommodatie waar je verblijft in elegant ingerichte kamers en geniet van een geweldige service.

Paardrijvakantieformules voor elk type reiziger

Niet elke ruitervakantie is dezelfde. Er bestaan verschillende formules. Sommige vakantieformules spreken voor zich, terwijl andere wat meer uitleg vereisen.

Al gedacht aan een pre/postverblijf?

Voor alle onze Vakantie te paard bestemmingen kan een verblijf voor of na uitgewerkt worden. Dit wordt volledig op maat gedaan, afhankelijk van jouw voorkeuren, reisduur én budget.

Nog meer veelgestelde vragen

We bundelden de vragen die we het vaakst krijgen in een handig overzicht.

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid