Overnachten tijdens een vakantie te paard

De accommodatie op een paardrijvakantie kan variëren van zeer elementair kamperen met beperkte of geen faciliteiten tot luxueuze accommodatie waar je verblijft in elegant ingerichte kamers en geniet van een geweldige service.

Het is belangrijk dat je laat je ons laat weten wat belangrijk is voor jou op vakantie zodat we de juiste vakantie en accommodatietype kunnen adviseren.

Herberg, guesthouse of hotel accommodatie

De twee meest voorkomende vragen met betrekking tot accommodatie zijn: moet ik een kamer delen? of moet ik een badkamer delen?

Op de meeste van onze paardrijvakanties overnacht je in zeer comfortabele guesthouses in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Vaak zijn er ook eenpersoonskamers beschikbaar, waarvoor een supplement van toepassing kan zijn.

Indien het om een gedeelde badkamer gaat of indien er geen eenpersoonskamers beschikbaar zijn, dan zullen we jou dit op voorhand melden.

Hou er rekening mee dat de accommodatie tijdens sommige vakanties te paard heel eenvoudig kan zijn. Zoals bijvoorbeeld in IJsland of in Kirgizië, waar je verblijft in herbergen met eenvoudige slaapzalen die je deelt met verschillende medereizigers van beide geslachten.

Verblijf in tenten

Overnachten in een tent kan enorm variëren. De twee belangrijkste factoren die een groot verschil kunnen maken zijn de aanwezige faciliteiten en de grootte van de tent. Zo kan je verblijven in een tentenkamp waar nauwelijks of geen was-en toiletfaciliteiten zijn, maar ook in tentenkampen waar je kan genieten van een eigen ruime badkamer met douche en toilet.

Je kan verblijven in een klein tentje waar je in moet kruipen tot de ruime  safari tenten waar je gemakkelijk binnen en buiten wandelt.

Sommige permanente tentenkampen kunnen zeer luxueus zijn en bieden een vijfsterrenservice terwijl je overnacht onder het canvas.

Twin/Double beds

De terminologie kan soms verwarrend zijn. Een “double” bed in een kamer of tent is een tweepersoonsbed, maar dit kunnen soms twee bedden zijn die tegen elkaar geschoven zijn. “Twin” bedden zijn 2 aparte bedden op één kamer of in één tent, maar soms kunnen ze heel dicht tegen elkaar staan!

Indien je graag in een tweepersoonsbed slaapt, dan zullen we dat zeker doorgeven, maar we kunnen dit niet altijd garanderen omdat de lodges en kampen waar je verblijft meestal maar over een beperkt aantal kamers beschikken. Bespreek dit bij boeking zeker met ons want zo krijgen “honeymooners” immers altijd voorrang!

Badkamer

Met badkamer bedoelen we een toilet met douche of bad. Gezien de watervoorraden op de plaatsen die we bezoeken soms beperkt zijn, is een bad eerder uitzondering dan regel. Mocht dit belangrijk voor je zijn, laat het ons dan zeker weten.

Badkamers kunnen “en suite” (aanpalend), “privé” of “gedeeld” zijn. Een privé badkamer deel je met niemand anders, maar is daarom niet altijd toegankelijk vanaf je kamer.

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken op bijna al onze vakanties te paard. Uitzonderlijk kunnen we geen eenpersoonskamer garanderen en mocht je alsnog de vakantie willen maken, dan moet je bereid zijn om een kamer te delen.

Of je al dan niet een eenpersoonskamer toeslag moet betalen verschilt sterk van land tot land. Soms zijn er eenpersoonskamers beschikbaar zonder toeslag. Vaak hebben eenpersoonskamers of tenten een standaard formaat, maar soms kunnen ze ook kleiner zijn.

Indien je als single reiziger bereid bent om je kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, dan moet je geen toeslag betalen, hoewel we in sommige gevallen wel een toeslag zullen aanrekenen tot we iemand gevonden hebben om de kamer te delen.Ov

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid