Ruitervakanties voor beginnende tot ervaren ruiters

Sommige van onze ritten zijn enkel geschikt voor zelfzekere en ervaren ruiters, terwijl andere ruitervakanties geschikt zijn voor gevorderden of zelfs voor mensen die nog nooit gereden hebben.

De vakantie kiezen die het best bij je past is de belangrijke beslissing voor een leuke en veilige paardrijvakantie. Onze collega’s zijn overal ter plaatse geweest en kennen het product zeer goed. Dus als je vragen hebt, neem contact met ons op. We bezorgen je graag onze ervaring in detail.

Als je de persoonlijke infofiche invult, voorzie ons dan aub van zoveel mogelijk details ivm je rij ervaring en verwachtingen. Dit helpt ons te bepalen of de gekozen ruitervakantie goed is ten aanzien van je rij niveau. Deze informatie wordt ook gebruikt om er zeker van te zijn dat het juiste paard aan je wordt toegewezen.

Als je je rij ervaring overschat, kan het zijn dat je niet geniet van je ruitervakantie; of nog erger: dan kan het zijn dat de gids weigert om je mee te nemen als hij het onveilig acht.

Om het voor jou eenvoudiger te maken om te beslissen welke rit voor jou het meest geschikt is, klasseren we de ritten in 4 niveaus: beginners, gevorderden, gevorderde plus en ervaren ruiters.

Bij elke rit staat het niveau duidelijk aangegeven. (Wij werken met het systeem van de skipistes: blauw / rood / zwart).   Ook op elke pagina in de brochure voorzien wij een korte beschrijving van wat je kan verwachten qua tempo, rijtijden en afstand.

Beginner of nieuwe ruiter 

Dit is voor beginners en soms ook voor mensen die nog nooit paardgereden hebben.

Gevorderde ruiter 

Genoeg zelfvertrouwen en in controle op een vooruitgaand paard tijdens een galop op open vlakte.

Ervaren ruiter 

Voldoende zelfvertrouwen en in controle op een vooruitgaand paard tijdens snelle galops op ruw en oneven terrein. Soms wordt er lange stukken in hoog tempo gereden en / of bevind je zich in een omgeving met mogelijks gevaarlijk wild.

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid