Over ons

Klaar voor een vakantie waar beleving, digitale detox, duurzaam reizen, natuur en paardrijden centraal staan? Stephanie stopt al haar passie in de voorbereidingen van de reizen. Hierbij gaat ze net dat stapje verder. Je reis moet perfect zijn, van A tot Z, en tot in het kleinste detail. Haar doel is, het creëeren van een zorgeloze ruitervakantie waar je maar aan één ding moet denken: genieten.

Bekijk onze video:

Reizen en paarden, mijn twee grootste passies:

Ik trainde volop endurance wedstrijdpaarden en vond een vakantie te paard een mooie afwisseling voor de dagelijkse wandelingen op de Vlaamse wegen.  Zo belandde ik in Zuid Afrika en Botswana waar ik deelnam aan een safari te paard.  Dit was meteen ook mijn eerste contact met In the Saddle UK en al gauw groeide het idee om  samen te werken en de  ‘wereldwijde vakanties te paard’ in België bekend te maken.

‘Vakantie te paard’ is een onderdeel van reisbureau Perlan, waarbij ik van mijn twee passies REIZEN en PAARDRIJDEN een fulltime job heb gemaakt. A perfect match!

Dankzij mijn ‘normale’ reisbureau kennis, kan indien gewenst een verblijf vooraf of nadien voor jou op maat uitgewerkt worden.  Wist je bovendien dat op vele bestemmingen ook niet ruiters welkom zijn!

Kwaliteitsvolle ruitervakanties

Vakantie te paard organiseert wereldwijde ruitervakanties in samenwerking met In the Saddle, de tweede grootste agent in Europa die paardrijvakanties aanbiedt.

In the Saddle werd in 1995 opgericht met een beperkt aantal bestemmingen, ondertussen bieden ze een wereldwijd gamma van unieke ruitervakantie (trektochten, strandritten, ranchvakanties, …). Alle programma’s werden persoonlijk getest en jaarlijks worden de ritten geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

Happy Face Namib Desert - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan
Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Meer dan enkel paardrijvakanties

Vakantie te paard is een onderdeel van reisbureau Perlan, waarbij onze passies gecombineerd worden (paardrijden en reizen). Dit zorgt ervoor dat een verblijf vóór of ná de ruitervakantie, transport en eventuele andere extra’s voor jou op maat kunnen uitgewerkt worden.

Als passioneel ruiter en reiziger ben ik verheugd je te mogen laten meegenieten van al het moois dat het paardenrijk ook in de wijde wereld te bieden heeft.

10 redenen om je ruitervakantie bij ons te boeken

1. Paardenmensen

Wij zijn ‘paardenmensen’. De meesten van ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. Zij bezoeken de locaties en kunnen daardoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

2. Kwaliteit gegarandeerd

Vakantie te paard werkt samen met een uitgebreid netwerk aan experts in ruitervakanties. Zo zijn we 100 % zeker van de kwaliteit van de paarden, gidsen en accommodatie. Niet alle ritten die we bezoeken voldoen aan onze eisen. Enkel de plaatsen die door onze strenge normen raken worden geselecteerd en opgenomen in ons programma. We herbezoeken de locaties regelmatig om zo up to date te blijven bij eventuele veranderingen van gidsen en paarden. Zo kunnen we de beste service en kwaliteit garanderen

3. Volledig beeld van de reis

We staan er op om U alle feiten door te geven. Wanneer U ons contacteert vertellen we U niet enkel de mooie zijde, maar geven we U een volledig beeld, ook eventuele moeilijkheden. In feite zijn we een van de enige reisorganisaties die ongecensureerd alle feedback op onze website plaatst.

4. Vakanties op maat

Reserveren bij ‘vakantie te paard’ en In the Saddle is een persoonlijke ervaring. We maken de vakanties op maat. Als U er voor kiest om zelf Uw vluchten te regelen of Uw vakantie zelf wenst te verlengen, is dit perfect mogelijk.

5. Uitgebreid informatiepakket

Exacte info kan een vakantie maken of kraken. Diverse rijcentra blijven ons vertellen dat In the Saddle klanten beter geïnformeerd zijn dan die van andere organisaties. Neem de proef op de som en vergelijk onze info met die van de andere ruiterorganisaties.

6. Prijsgarantie

Onze vakanties kosten niet meer dan wanneer U rechtstreeks zou boeken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de prijsgarantie: als U een lagere prijs ontvangt van een andere organisatie voor exact dezelfde vakantie, doen we het nodige om dezelfde prijs aan te bieden.

7. Tweede grootste organisator in Europa

In the Saddle is de tweede grootste organisator in Europa van ruitervakanties. Hierdoor hebben we invloed op de rijcentra in diverse uithoeken wereldwijd. Als In the Saddle klant wordt U hierbij nauw betrokken.

8. Uw trouw wordt beloond

Voor elke vakantie die U boekt bij ons kan U ‘hoof miles’ verdienen die gebruikt kunnen worden voor een korting bij Uw toekomstige ruitervakanties.

9. Persoonlijke service

Onze service stopt niet bij het toezenden van de tickets. Wij zijn 24/24 bereikbaar in het geval er iets fout zou gaan tijdens Uw vakantie.

10. Veiligheid

In the Saddle is aangesloten bij ABTA en ATOL (twee Britse overkoepelende reisgarantie organisaties). Vakantie te paard is aangesloten bij de Vereniging Vlaamse Reisbureau’s (VVR) en is verzekerd tegen financieel onvermogen bij de Amlin. Dit is een extra veiligheid voor Uw geld, het wordt immers beveiligd door de garantie instellingen. 

Onze Reiservaringen

Europa

Citytrips

Amerika

Afrika

Azië & Oceanië

Midden-Oosten