Over Vakantie te Paard

Klaar voor een paardrijvakantie waar beleving, digitale detox, duurzaam reizen, natuur en paarden centraal staan? Stephanie stopt al haar passie in de voorbereidingen van de reizen. Hierbij gaat ze net dat stapje verder. Je reis moet perfect zijn: van A tot Z en tot in het kleinste detail. Haar doel is, het creëeren van een zorgeloze ruitervakantie waar je maar aan één ding moet denken: genieten!

Reizen en paarden: mijn twee grootste passies

Benieuwd hoe ik gestart ben met de organisatie van paardrijvakanties? Daarvoor moeten we enkele jaren terug in de tijd waarin ik endurance wedstrijdpaarden trainde. Een vakantie te paard was voor mij een mooie afwisseling voor de dagelijkse wandelingen op de Vlaamse wegen.  Zo belandde ik in Zuid Afrika en Botswana waar ik deelnam aan een safari te paard.  Dit was meteen ook mijn eerste contact met In the Saddle UK en al gauw groeide het idee om  samen te werken en de  ‘wereldwijde paardrijvakanties’ in België bekend te maken.

‘Vakantie te paard’ is een onderdeel van reisbureau Perlan, waarbij ik van mijn twee passies REIZEN en PAARDRIJDEN een fulltime job heb gemaakt. A perfect match!

Dankzij mijn ‘normale’ reisbureau kennis, kan indien gewenst een verblijf vooraf of nadien voor jou op maat uitgewerkt worden.  Wist je bovendien dat op vele bestemmingen ook niet ruiters welkom zijn!

Zo organiseer ik mijn paardrijvakanties!

Video afspelen

Kwaliteitsvolle paardrijvakanties

Vakantie te paard organiseert wereldwijde ruitervakanties in samenwerking met In the Saddle.

In the Saddle werd in 1995 opgericht met een beperkt aantal bestemmingen, ondertussen bieden ze een wereldwijd gamma van unieke paardrijvakanties (trektochten, strandritten, ranchvakanties, …). Alle programma’s werden persoonlijk getest en jaarlijks worden de ritten geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

Meer dan enkel paardrijvakanties

Vakantie te paard is een onderdeel van reisbureau Perlan, waarbij onze passies gecombineerd worden (paardrijden en reizen). Dit zorgt ervoor dat een verblijf vóór of ná de ruitervakantie, transport en eventuele andere extra’s voor jou op maat kunnen uitgewerkt worden.

Als passioneel ruiter en reiziger ben ik verheugd je te mogen laten meegenieten van al het moois dat het paardenrijk ook in de wijde wereld te bieden heeft.

10 redenen om je paardrijvakantie bij ons te boeken

Vakantie te paard doorstaat de coronapandemie met glans en is zowel persoonlijk als bedrijf nog kerngezond. We hebben alvast megaveel zin om ‘gas te geven’ en een mooie hippische reis op maat voor u of uw groep uit te werken.

Hierbij 10 redenen om overtuigd te geraken:

1. Paardenmensen

Wij zijn ‘paardenmensen’. De meesten van ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We ‘ademen’ paard en geraken niet uitgepraat over dit onderwerp. Bovendien bezoeken wij regelmatig de locaties om de paarden ter plaatse te testen en kunnen daardoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

2. Kwaliteit gegarandeerd

Vakantie te paard werkt samen met een uitgebreid netwerk aan experts in paardrijvakanties. Zo zijn we 100% zeker van de kwaliteit van de paarden (prioriteit nummer één!), gidsen en accommodatie.

Niet alle ritten die we bezoeken voldoen aan onze eisen. Enkel de plaatsen die door onze strenge normen raken, worden geselecteerd en opgenomen in ons programma. We herbezoeken de locaties regelmatig om zo up-to-date te blijven bij eventuele veranderingen van gidsen en paarden. Op die manier kunnen we de beste service en kwaliteit garanderen.

3. Volledig beeld van de reis

We staan erop om u alle feiten door te geven. Wanneer u ons contacteert, vertellen we u niet enkel de mooie zijde, maar geven we u een volledig beeld, ook eventuele moeilijkheden. In feite zijn we een van de enige reisorganisaties die ongecensureerd alle feedback die ruiters ons bezorgen op onze website plaatst.

4. Vakanties op maat

Reserveren bij Vakantie te paard en In the Saddle is een persoonlijke ervaring. We maken de vakanties op maat. Ook als u een verblijf vooraf of nadien wenst. Als u ervoor kiest om zelf uw vluchten te regelen of uw vakantie zelf te verlengen, is dat perfect mogelijk.

5. Uitgebreid informatiepakket

Exacte info kan een vakantie maken of kraken. Diverse rijcentra blijven ons vertellen dat ‘onze ruiters’ beter geïnformeerd zijn dan die van andere organisaties. Neem de proef op de som en vergelijk onze info met die van de andere ruiterorganisaties.

6. Prijsgarantie

Onze vakanties kosten niet meer dan wanneer u rechtstreeks zou boeken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de prijsgarantie: als u een lagere prijs ontvangt van een andere organisatie voor exact dezelfde vakantie, doen we het nodige om dezelfde prijs aan te bieden.

7. Onze kernwoorden: paardenwelzijn en ontzorging

Paardenwelzijn is uiteraard onze prioriteit. Ontzorging: wij regelen met plezier alles voor u, alleen het op reis gaan moet je zelf doen 🙂 

8. Duurzaamheid

Ecotoerisme, enkel hoefsporen nalaten, nauw contact met de lokale bevolking, eerbied voor fauna en flora … We dragen ons steentje bij aan duurzaamheid en hechten veel belang aan respect voor de omgeving.

9. Persoonlijke service

Onze persoonlijke aanpak start al van bij het eerste contact, we hechten veel belang om u zo goed mogelijk te informeren en daarom luisteren we uitgebreid naar uw verwachtingen. Ruiters die reeds met ons reisden zullen bevestigen dat u niet zomaar de zoveelste ‘klant’ bent, maar dat er met interesse en enthousiasme samen met de reiziger aan een vakantievoorstel gewerkt wordt.

Onze service stopt niet bij het toezenden van de tickets. We zijn 24/24 bereikbaar in het geval je dringend vragen hebt of als er iets fout zou gaan tijdens uw vakantie.

10. Veiligheid

In the Saddle is aangesloten bij ABTA en ATOL (twee Britse overkoepelende reisgarantie organisaties). Vakantie te paard is aangesloten bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) en is verzekerd tegen financieel onvermogen bij Amlin. Dat is een extra veiligheid voor uw geld, het wordt immers beveiligd door die garantie-instellingen. 

Eigen Reiservaringen Stephanie

Europa

Citytrips

Amerika

Afrika

Azië & Oceanië

Midden-Oosten

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid