Is een vakantie te paard iets voor mij?

Iedereen die van paarden houdt kan een vakantie te paard doen.
Ben je eerder occasioneel, recreatief of professioneel bezig met paarden? Wij hebben voor elk wat wils.

Moet ik zelf in het bezit zijn van een paard?

De meeste ruiters die een paardrijvakantie doen hebben een eigen paard en sommige draaien zelfs mee op hoog competitie niveau.

Wij organiseerden onder meer een vakantie te paard met Karin Donckers onze nationale eventing kampioene.

We hebben vele klanten die aan wedstrijden deelnemen in eventing, jumping, endurance en dressuur, maar vele andere houden ervan om puur recreationeel te rijden en om vanop een paardenrug te genieten van de natuur en omgeving.

Maar je dient geen eigen paard te hebben. Sommige vakantiegangers hadden een pony als kind, anderen hadden die mogelijkheid niet. Als je regelmatig rijdt in een goede manege op verschillende paarden, kan het zijn dat je misschien beter rijdt dan iemand die reeds 10 jaar alleen op zijn eigen paard reed.

Kan ik alleen reizen?

Zeker en vast ja! Laat ons weten wat je precies zoekt. Op sommige van onze ruitervakanties zijn de groepjes zeer klein en wordt de afreis reeds gegarandeerd vanaf 1 persoon. Bij andere kan het zijn dat je aansluit bij een groepje ruiters uit de hele wereld. Maar weet: jullie hebben allemaal hetzelfde gemeen: jullie houden van paarden.

Op veel van onze vakanties is er geen singlesupplement als je bereid bent de kamer te delen.

Wat als mijn partner niet paardrijdt?

Sommige van onze ritten zijn geschikt voor beginners; doch als de partner niet rijdt en ook niet wil rijden, ook dan kunnen we helpen. Op veel van onze bestemmingen zijn er immers andere activiteiten mogelijk zoals wandelen, vissen, fietsen, golf, excursies, … Op sommige van onze vakanties zijn er kortingen voor niet ruiters.

Ik hou van kinderen, maar als ik op vakantie ga, wil ik niet omringd worden door hen.

Sommige van onze bestemmingen zijn eerder op families gericht en andere zijn enkel geschikt voor volwassenen. Voor vele ruiters is het belangrijk om op voorhand te weten wie er nog deelneemt aan de paardrijvakantie en omdat wij voornamelijk met kleine groepjes werken, kunnen wij meestal vooraf een goed idee geven over wie samen met jou deze vakantie te paard zal maken.

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid