Veel gestelde vragen over paardrijvakanties

Overzicht van veel gestelde vragen die we krijgen

Hoe weet ik dat de paarden fit zijn en goed verzorgd worden?

Wij bezoeken regelmatig de rijcentra om zeker te zijn dat de paarden in staat zijn het werk te doen dat nodig is, dat ze goed gevoed zijn en goed verzorgd worden. We zetten ook al de feedback van de gasten op het gastenboek. We verwijderen de commentaren niet, dus dit geeft U een compleet overzicht over de paarden en de ritten. Er zijn veel ruiterfaciliteiten die we bezocht hebben en die niet in de brochure staan, wij willen geen ruitervakanties aanbieden waar de paarden niet verzorgd en niet met respect behandeld worden. Voor elke vakantie kunnen wij U exact vertellen welke ritten U mag verwachten, welk ras, de grootte van de paarden en hun temperament. In sommige gevallen kunnen we U ook een specifiek paard suggereren. Het is dus zeer belangrijk dat U ons verteld wat U verwacht van Uw ruitervakantie. Onze bedoeling is de ruitervakantie te vinden die het best overeenstemt met Uw verwachtingen, zodat U een onvergetelijke tijd beleeft.

Vroeger reed ik veel, maar de laatste jaren is dit sterk verminderd, zorgt dit voor problemen?

Sommige ruitervakanties zijn alleen passend voor gevorderde ruiters terwijl andere vakanties  ook mogelijk zijn voor minder ervaren ruiters en zelfs voor mensen die nog nooit paard gereden hebben. Contacteer ons en wij zullen raad geven over de verschillende mogelijkheden. Welke vakantie U ook kiest, U zult er waarschijnlijk meer van genieten als U al regelmatig gereden hebt voor Uw vertrek.

Ik ben een ervaren ruiter en ik wil niet in de groep zitten bij beginners.

Wij hebben ruitervakanties die gericht zijn op ervaren rijders, U krijgt hier de kans om snel en gevarieerd te rijden. Aan de hand van de kleurencode (cfr skipistes: blauw: beginners, rood: halfgevorderen en zwart: gevorderden) kan U in een oogopslag zien of de vakantie al dan niet het gewenste niveau heeft voor U.

Zijn ruitervakanties niet duur?

Niet noodzakelijk, één week ruitervakantie kan goedkoper zijn dan een strandvakantie. Wanneer U prijzen vergelijkt van ruitervakanties moet U er wel op letten dat de meeste van onze ruitervakanties all inclusive zijn en dat er dus weinig extra kosten ter plaatse zijn.

Ik hou van kinderen maar als ik op vakantie ga wil ik niet er liever niet te veel rond mij.

Sommige ruitervakanties zijn enkel voor families en andere zijn enkele voor volwassenen. Wij kunnen U vaak een goed idee geven van wie nog bij U in de groep zal zitten.

Wat met mijn partner? Hij/zij rijdt niet …

Sommige ruitervakanties zijn voor beginners of nieuwelingen; als Uw partner echter niet wenst paard te rijden, zoeken wij voor U naar een vakantie waar hij/zij ook nog veel andere dingen kan doen zoals wandelen, vissen, fietsen, spabehandelingen, zwemmen of bezoeken in de buurt.

Hoe groot is de groep telkens?

De groep kan van 1 persoon tot 20 personen (hoewel 20 personen zeldzaam is). Sommige ruitervakanties gaan door vanaf 1 persoon andere hebben een minimum aantal personen nodig (van 2 tot 6 personen). De maximum grootte van groep verschilt van plaats tot plaats. Het normale maximum is 12 maar in Namibië en India is er een maximum van 16 personen. Als de grootte van de groep belangrijk is voor U, kunt U dit nakijken met ons voor U boekt. Wat de ene persoon goed vindt, wil de andere liever vermijden.

Kan ik alleen gaan?

Ja. Laat ons weten wat U zoekt. Op sommige ruitervakanties zijn de groepen klein en mag de reis zelfs goedgekeurd worden voor één persoon. Op veel vakanties is er geen single supplement als U bereid bent te delen.

Is het rijden veilig?

Veiligheid is één van onze grootste troeven wanneer we de ruitervakanties selecteren, al onze vakanties worden georganiseerd door ervaren gidsen en mensen met een grote paardenkennis. Voor uw eigen veiligheid draag een helm.

Is het nodig dat ik de lokale taal van het land leer?

Engels is de hoofdtaal die gebruikt wordt door de gidsen bij bijna al onze ruitervakanties zodat het niet nodig is om zelf de lokale taal te spreken. In sommige landen spreekt de paardengids geen Engels maar dan is er een tolk aanwezig.

Zal ik een fortuin moeten spenderen om de juiste benodigdheden mee te nemen?

Voor iedere ruitervakantie bezorgen wij U een bagagelijst. Als U een ruiter bent zult U wellicht al alles hebben wat op deze lijst staat. De keuze van schoenen is één van de meestgestelde vragen en wij suggereren dan ook boots met een rubberen zool.

Kunnen wij met een privé groepje reizen?

Dit is op de meeste bestemmingen mogelijk; contacteer ons hierover.

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid