Wat is het maximale gewicht voor ruiters tijdens een vakantie te paard?

Tijdens ruitervakanties werken paarden week na week heel hard. Zelfs met regelmatige rustpauzes en goede rijpaden blijft het een moeilijke uitdaging van de verzorgers om de paarden te behoeden voor rugpijn. Ook al hebben we in eigen land soms paarden die met gemak veel gewicht verdragen, toch zijn deze in vele landen niet beschikbaar of kunnen ze niet om met de warmte of het terrein.

Dus tijdens sommige paardrijvakanties is het maxium gewicht van de ruitervastgelegd op 85 kg. Soms is dit 90 kg (of heel soms nog meer).

Dit is echter geen exacte wetenschap. Zo kan een grote ervaren ruiter die het maximale gewicht overschrijdt misschien juist heel licht rijden. Neem in dat geval dus eerst contact met ons op.

We hebben ook een uitgebreide selectie van bestemmingen voor ruiters die meer dan 90 kg. wegen. De paarden zijn er dan geschikt voor of er gaan meerdere paarden mee (zoals in Ijsland) zodat regelmatig gewisseld kan worden. In sommige gevallen is er een kleine vergoeding om een extra paard ter beschikking te stellen.

Soms is er een limiet op het aantal zwaardere ruiters die worden aanvaard op een bepaalde datum. Dus wanneer je belt of mailt om de beschikbaarheid te controleren, laat ons dan ook je gewicht weten zodat we kunnen nagaan of er een geschikt paard voor jou beschikbaar is.

Mocht je gewicht nog aanzienlijk veranderen voorafgaand aan je vakantie, gelieve ons dit te laten weten, gezien dit de toewijzing van je paard kan beïnvloeden.

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid