Toubkal trekking

Deze avontuurlijke trektocht te paard neemt je mee door het Hoge Atlasgebergte naar de omgeving van Jbel (berg) Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord-Afrika. Hier vind je mensen, dorpen en een levenswijze die sinds eeuwen onveranderd is.

Marokko biedt een verscheidenheid aan landschappen. Van het zand van de Sahara naar het hoge Atlas-gebergte midden in het land. De kale toppen liggen op 4 000 meter hoogte. Onderweg pijnboombossen, eiken en ceders maar ook weilanden en kleine meertjes. In het uiterste Zuiden ligt de woestijn met dadelpalm oases en Berber-gemeenschappen.

De Toubkhal Trail is een spannende trektocht door het hoge Atlas-gebergte en de omgeving van Jbel (berg) Toubkal (4 167m) de hoogste berg van Noord-Afrika. Vanuit het comfortabele Terres d’Amanar volgt u bergpaden op een hoogte tussen 1500 m en 3100 m. Deze tocht kan alleen in de zomer gereden worden, omdat veel van deze paden en bergpassen in de winter zijn gesloten vanwege de sneeuw.

Terres D’Amanar vormt het centrum voor onze tochten Marokko. Deze omvatten Desert camping Trails in het uiterste zuiden van Marokko en langs de kust om te eindigen bij het ​​vissersdorp Essouraira. We hebben ook de Horses, Dunes & Nomads route waar u overnacht in comfortabele riads of lodges en de uitdagende

De tochten brengen u naar exotische steden met kleurrijke souks en kashba’s. Klimaat verschilt in regio en periode. De paarden worden daarom naar verschillende plaatsen gereden om u in staat te stellen dit allemaal mee te maken. Van half oktober tot half mei zijn de paarden in het Zuiden in de omgeving van Ouarzazate met dan heerlijke temperaturen om te rijden.

Accomodatie

De eerste en laatste nacht verblijft u in Terres D’Amanar en de rest in een eenvoudige kamp die elke dag wordt opgezet door een team. U overnacht in tweepersoons koepeltenten met een veranda aan elk uiteinde voor uw bagage. U kunt een tent voor alleen hebben. Matrassen zijn aanwezig, maar u dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen. Normaal gesproken helpt iedereen met het opzetten van de tenten. Er is een grote eettent waar men ook kan ontspannen en er is een tent met douche tent en chemisch toilet. Daarnaast krijgt u een grote emmer water om mee te douchen. Wanneer u liever niet kampeert, kunt u kijken naar ons arrangement Horses, Dunes & Nomads waarbij u elke nacht in een comfortabele riad of lodge verblijft . Ook kunt u kiezen voor de centre based paardrijvakantie vanuit het prachtige Terres D’Amanar. De kamers zijn zo ontworpen dat ze een Marokkaans dorp weergeven met allemaal kleine binnenplaatsen. Ze zijn gebouwd in traditionele baksteen en daarom warm in de winter en koel in de zomer. Er zijn een aantal verschillende restaurants met heerlijke Marokkaanse gerechten.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 89kg

Luchthaven

Marrakech

Prijs

Vanaf *

€ 1300

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Toubkal

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid