Essauoira

Ontdek op deze trektocht de schoonheid van de Marokkaanse Atlantische kustlijn. Je rijdt langs verlaten stranden, door Aragan wouden en Berber dorpen waar je elke avond op pittoreske plaatsen overnacht. Deze rit te paard eindigt in de historische kuststad Essaouira.

Marokko ligt dicht bij Europa, maar heeft zijn eigen unieke cultuur als gevolg van Berberse, Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden door de eeuwen heen.  De route stelt je in staat om enkele exotische steden te bezoeken met hun kleurrijke souks en kasbahs. Je rijdt langs afgelegen Berber dorpen waarvan de agrarische cultuur sterk verbonden is met paarden.

Accomodatie

Kampeertocht

De eerste en de laatste nacht verblijf je op hotel, de andere nachten in een eenvoudige kamp (iglotent) dat op elke dag wordt verplaatst. Een support-auto zorgt elke dag voor lunch, waar mogelijk, en rijdt dan verder om het kamp op te zetten. (3 hotel- en 4 kampeernachten)

Hoteltocht

Je verblijf elke nacht in een comfortabel hotel of riad in kleine steden. Deze hebben elk een  uniek karakter en zijn in Marokkaanse stijl ingericht. Hier is geen enkele kamer is hetzelfde, maar allen zijn ontworpen om de gasten te voorzien van alle comfort. Uw avondmaaltijd is meestal in het hotel of in een lokaal restaurant.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 89kg

Luchthaven

Marrakesch

Prijs

Vanaf *

€ 1200

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Essaouira

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid