Paarden, duinen en nomaden

Rij te paard door een van de mooiste delen van de Marokkaanse woestijn. Zelfs ver afgelegen zijn er comfortabele riads en lodges waar reizigers kunnen verblijven. Zo ben je in staat om door een afgelegen woestijn te rijden zonder dat je in een tent en slaapzak moet overnachten.

Marokko biedt een verscheidenheid aan landschappen. Van het zand van de Sahara naar het hoge Atlas-gebergte midden in het land. De kale toppen liggen op 4.000 meter hoogte. Onderweg pijnboombossen, eiken en ceders maar ook weilanden en kleine meertjes. In het uiterste Zuiden ligt de woestijn met dadelpalm oases en Berber-gemeenschappen. De tochten brengen u bovendien naar exotische steden met kleurrijke souks en kashba’s. Klimaat verschilt in regio en periode. De paarden worden daarom naar verschillende plaatsen gereden om u in staat te stellen dit allemaal mee te maken. Van half oktober tot half mei zijn de paarden in het Zuiden in de omgeving van Ouarzazate met aangename temperaturen om te rijden.

Accomodatie

U verblijft in comfortabele riads en lodges, ideaal voor wie liever niet kampeert. Het zijn doorgaans kleine huisjes met slechts vier of vijf kamers, die verschillend van elkaar kunnen zijn in grootte. Eénpersoonskamers zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Er is een nacht in een semi-permanent Berber-kamp met opgemaakte bedden in ruime tenten met gedeeld toilet/douche.

Wie wel in een Berber-kamp wil overnachten kiest voor onze andere trektocht in Marokko: Desert Trails. Hier rijdt u langs de Atlantische kust ten zuiden van Essouraira. De Toubkal Trail brengt u naar het Atlas gebergte en dicht bij Jbel Toubkal (4,167m) de hoogste berg van Noord-Afrika.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 89kg

Prijs

Vanaf *

€ 1255

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Paarden, duinen en nomaden

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid