Paardrijden in de Sierra Nevada

Een unieke trektocht te paard over de Sierra Nevada van Zuid-Spanje. De ongelooflijk goed getrainde paarden en de adembenemende landschappen zijn kenmerkend voor deze ruitervakantie. Je zal overdonderd zijn door het prachtige uitzicht en het terrein waar deze paarden zonder problemen over klauteren.

De Sierra Nevada ligt ten Zuiden van Granada en is de hoogste bergketen van Spanje. Het is een prachtige regio met een steeds veranderend landschap, geen twee valleien, ravijnen en toppen gelijk. Weinig is hier veranderd door de eeuwen heen. De ezel en de os trekken nog steeds de ploeg, het paard en de muilezel bieden nog steeds het vervoer en de herder bewaakt nog immer zijn kudde schapen op de berghelling.

Accomodatie

U verblijft in comfortabele kleine pensions en hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer, schoon maar eenvoudig. Het hotel in Berchules heeft een onverwarmd zwembad, open in de zomermaanden. Uw bagage wordt voor u vooruit gebracht. Avondmaaltijden geven u de gelegenheid om de unieke lokale gerechten en Spaanse wijnen te proeven. Op de El Marquesado Ride brengt u één nacht door in een eenvoudige accommodatie op een hoge berg de andere zes overnachtingen in comfortabele dorpshotels.

Het rijden/de paarden

Vanaf het dorpje Bubion volgt de tocht de oude Moorse veedrijverspaden door steile valleien met amandel- en walnoot bosjes tot hoge bergweiden waar de sneeuw smelt. U rijdt door mooie witte dorpjes met smalle straatjes en oude Moorse architectuur. Op sommige van de zeer steile afdalingen is het noodzakelijk om af te stappen en uw paarde aan de hand mee te nemen. Deze ritten zijn niet voor mensen met hoogtevrees. De paarden zijn Andalusisch en kruisingen daarvan, allemaal vakkundig afgericht door de eigenaar en uw gids Dallas Love. Ze zijn fit, voetvast en reageren goed. Ze genieten van hun werk en zijn een genot om te rijden. Men zadelt zelf maar er is altijd hulp aanwezig. Gedurende de dag zijn er diverse stops voor een ontspannen picknick lunch met bijv. lokaal gedroogde ham en kaas vergezeld van vers gebakken brood en salades. U dient alle gangen goed te beheersen en een goed rijdend balans te hebben. Het terrein bepaalt het tempo en ondanks het gebergte is er gelegenheid tot draven en galopperen. U dient fit te zijn om lange uren in het zadel door te brengen, vooral voor de Marquesado Ride. Maximale gewicht is 83 kg.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Malaga

Prijs

Vanaf *

€ 1900

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Sierra Nevada

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid