Paardrijden langs de Ratekjokk route

Een avontuurlijke trektocht te paard waarbij je kampeert in de bergen van Noord-Zweden, 200 km ten noorden van de poolcirkel. Een echt outdoor avontuur met kampvuren en overnachting in Sami (Lavvu) tenten waarbij je veel zal leren over de nomadische cultuur van de Sami.

Het IJslandse paard is een geweldig paard om mee in de bergen te rijden. Ondanks hun kleine formaat zijn ze winterhard en hebben een groot uithoudingsvermogen. Als u nog niet eerder IJslanders bereden heeft, is dit een goede introductie. Het is een echte avontuurlijk outdoor tocht in de wildernis met kampvuren en overnachtingen in Zweedse Sami tenten (nomadische Lavvu).

Accomodatie

U verblijft in Zweedse Sami-tipi’s (nomdische Lavvu-tenten) die u zelf helpt mee opzetten. Iedereen slaapt samen rond de open haard in de Lavvu en als het koud is brandt de haard de hele nacht. Twee overnachtingen zijn in een eenvoudige hut. Ook kan het zijn dat u een tent met iemand anders deelt. Eenmaal in de bergen zijn er geen douches of toiletten. Twee nachten (de eerste en laatste) worden doorgebracht in eenvoudige boerderij met een gedeelde badkamer.

Het rijden/de paarden

U volgt rendierpaden door de bergen maar maakt ook ritten over open land en u rijdt wel 15 tot 25 km per dag. Uw persoonlijke bezittingen gaan mee in zadeltassen. Ook is er een pak paard om het eten en kampeerspullen te dragen. Het tempo is daarom nooit snel en ook zult u hier en daar afstappen en de paarden aan de hand meenemen vanwege het ruwe terrein. Natuurlijk zult u ook de vijfde gang van de IJslander rijden, de tölt. Ook zijn er wel degelijk mogelijkheden voor een galop. Er is een maximum ruitergewicht van 90 kg.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Kiruna

Prijs

Vanaf *

€ 1620

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Ratekjokk

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid