Round Up

De Round Ups vinden plaats in het noorden en het zuiden van IJsland aan het einde van de zomer. Je assisteert de boeren die hun dieren terugbrengen uit de bergen voor de start van de winter. De vele uren in het zadel kunnen vermoeiend zijn, maar de ritten zijn meestal heel gezellig en sociaal gezien lokale boeren meerijden om te helpen.

Rijden op IJsland is een unieke ervaring. Het berijden van een IJslands paard is niet alleen leuk, het is ook een toffe manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren; sneeuw bedekte bergen, de grootste gletsjer van Europa, vulkanen, donderende watervallen en opvallende landschappen.

Accomodatie

Op de boerderij zijn slaapkamers voor twee tot vier personen per kamer en in Reykjavik verblijft u in een hotel. Na een dag in de bergen kunt u op de boerderij heerlijk ontspannen in een warm bad in de buitenlucht.

Het rijden/de paarden

Hoewel klein is de IJslander een krachtig paard die met gemak iemand met een gewicht van 90 kg draagt. Wat dit paard bijzonder maakt is de vierde gang, de tölt, vergelijkbaar met een running walk. De meeste ruiters krijgen het snel onder de knie en het is een comfortabele gang. Bij de Roundup begeleidt men de paarden (en schapen) naar de laaglanden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en een IJslandse traditie. In september rijden de boeren de bergen in en verzamelen hun dieren voordat de winter invalt. De round-up is een onvergetelijke belevenis. U zult duizenden schapen en/of honderden paarden bijeengedreven onderaan de berghellingen zien en in de round-up pennen. U moet op zijn minst een sterke halfgevorderde zijn. Een groot deel van de tocht is in tölt. Algemene conditie is net zo belangrijk vanwege de lange uren in het zadel. Aangezien het rijden op de Round Up bovendien uitdagend kan zijn als gevolg van het weer of de onvoorspelbaarheid van de paarden, is het raadzaam dat u eerder op IJsland heeft gereden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 9 uur rijden per dag
  • Groep van max. 20 personen
  • 12 jaar
  • 110kg

Luchthaven

Reykjavik

Prijs

Vanaf *

€ 1245

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Round Up

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid