Wildernis Expeditie

Een uitdagende trektocht in het noordelijk deel van IJsland, in dé paardenstreek bij uitstek: Skagafjörour. Ontdek de Hofsjökull gletsjer en het hart van Ijsland vanop een paardenrug. Op deze wildernis expeditie wissel je 1 of 2 keer van paard; de kudde met een vijftigtal paarden reist mee met jou.

IJsland ligt net ten zuiden van de poolcirkel en is een land van ongerepte natuurlijke schoonheid met een enorm divers landschap dat gedomineerd wordt door vulkanen, geisers, jonge bergen en gletsjers. IJsland, ook wel het land van ijs en vuur genoemd, is als geen enkele andere plek op aarde. Een échte wildernis dus.

Accomodatie

Je verblijft in comfortabele cottages in Varmahlíð en in eenvoudige berghutten onderweg.  Op sommige avonden zijn douches beschikbaar en soms zijn er zelfs natuurlijke thermale bronnen; op andere avonden is er enkel koud water beschikbaar; soms enkel een riviertje!

Er is een voertuig dat zorgt voor de verplaatsing van bagage, kookgerei en eten.

Het rijden/de paarden

Het IJslandse paard is een raszuivere afstamming van paarden van de Vikingen. Hoewel klein is het IJslandse paard een krachtig paard en draagt het met gemak iemand met een gewicht van 90kg. Wat dit paard echt bijzonder maakt is de vijfde gang, de tölt, vergelijkbaar is met een running walk. De meeste ruiters krijgen deze gang vrij snel onder de knie. Het is bovendien een snelle en comfortabele gang, goed voor lange afstanden.

Tijdens de Wilderness Expeditie wisselt u twee keer per dag van paard. Dat kan omdat de kudde van ca. vijftig losse paarden meereizen. U dient alle gangen behalve de tölt te beheersen en fit te zijn om lange uren in het zadel door te brengen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 1 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 10 jaar
  • 109kg

Prijs

Vanaf *

€ 4315

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Wildernis Expeditie

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid