Paardrijden in het Noorderlicht

De herfst in IJsland staat voor kleurrijke landschappen en het Noorderlicht dat danst aan de zwarte nachthemel. Geniet van een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland, rij met een typisch IJslands paard langs mooie ruiterpaden en hopelijk ben je ooggetuige van het schitterende Noorderlicht na een dag in het zadel.

Deze rit vindt plaats in het Zuiden van IJsland en is inclusief een bezoek aan enkele van de prachtige bezienswaardigheden van IJsland: de Blue Lagoon, Geysir Hot Spring en de Gullfoss waterval. Rijden in IJsland is een unieke ervaring – een kans om een ​​sterke, bereidwillige paarden te rijden over een spannend en avontuurlijk terrein. Het berijden van een IJslandser is niet alleen leuk, het is ook een toffe manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren; sneeuw bedekte bergen, de grootste gletsjer van Europa, vulkanen, donderende watervallen en opvallende landschappen.

Accomodatie

U verblijft in twee verschillende gastenverblijven:  Blesastaðir  en Myrkholt (gelegen tussen de Gullfoss waterval en de warmwaterbron Geysir).

Beide accommodaties bieden enkel gedeelde badkamers.

Het rijden/de paarden

Hoewel klein is de IJslander een krachtig paard die geen moeite heeft met het dragen van iemand met een gewicht van 90 kg. Wat dit paard bijzonder maakt is de vierde gang, de tölt, vergelijkbaar met een running walk. De meeste ruiters krijgen het vrij snel onder de knie en het is een comfortabele gang. Deze rit is een geweldige kennismaking met het IJslandse paard en een kans om het Noorderlicht te zien. U dient alle gangen behalve tölt te beheersen, enigszins fit te zijn. Deze rit is ook geschikt voor beginners.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 9 uur rijden per dag
  • Groep van max. 20 personen
  • 12 jaar
  • 110kg

Luchthaven

Reykjavik

Prijs

Vanaf *

€ 1025

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Noorderlicht

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid