Paardrijden rond vulkanen

Een boeiende trektocht te paard van 10 nachten die de hoogtepunten van “Koloniale Hacienda’s” en “Cotopaxi Avontuur” combineert met ritten langs de prachtige uitlopers van het Antisana gebergte, het land van de Condor. Je overnacht afwisselend in haciënda’s, boerderijen en afgelegen pensions.

Deze tien nachten durende trektocht te paard brengt u door de groene valleien van de Andes naar de voet van Antisana en eindigt op de uitgestrekte vlaktes onder de met sneeuw bedekte vulkaan Cotopaxi. Rijd langs de met een gletsjer bedekte Cayambe-vulkaan naar de hacienda met Andalusische paarden. U bezoekt de beroemde Otavalo-markt. Ook heeft u de kans om Andes-wild te zien, zoals de machtige Andes-Condor, maar ook arenden en uilen, kolibries, vossen en herten. Zelfs is het mogelijk wilde paarden tegen te komen.

Accomodatie

Overnachting is een mix van historische hacienda’s, boerderijen, pensions en afgelegen boerderijen met rieten daken en originele Inca-stenen. U geniet dan van heerlijke home made driegangendiners van lokale gerechten, waaronder exotische vruchten en groenten. Ook het ontbijt is stevig en gevarieerd evenals de picknick lunches. De accommodatie op de ‘Vulcanos en Vista’ tocht is vergelijkbaar met de accommodatie op de Cotopaxi Adventure. Verblijf in een prachtige mix van historische haciënda’s, boerderijen, pensions en afgelegen boerderijen. Op sommige nachten onderweg zult u een badkamer met collega-ruiters moeten delen.

Het rijden/de paarden

Omdat het terrein gevarieerd is, is het tempo dat ook. U rijdt met de Andalusische paarden op geharde oude lavastromen bezaaid met rotsen van de vulkaan waar alleen korstmossen groeien en u doorkruist rivieren van smeltwater. Op sommige dagen rijdt u over oude Inca-routes en komt u langs huisjes met zeer vriendelijke lokale mensen. Kinderen drijven schapen, varkens en ezels. U dient een ervaren en zelfverzekerde ruiter te zijn die uw paard ook in open en moeilijk terrein onder controle houdt. Er zijn ook steile hellingen en u maakt op grote hoogte met ijle lucht lange uren in het zadel. U moet daarom ook een goede algehele lichamelijke conditie hebben.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 15 jaar
  • 85kg

Luchthaven

Quito

Prijs

Vanaf *

€ 3801

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Vulkanen en verzichten

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid