Winterverkenning in Zweden

Dit is een ruitervakantie tijdens de winter met veel tijd voor andere activiteiten zoals tochten per sneeuwscooter of rendierslee. Om het echt speciaal te maken verblijf je één nacht in het beroemde IJshotel op zo’n 150 km ten noorden van de poolcirkel.

Rijden in de sneeuw is opwindend, zowel op de bospaden als op ijs. Maar tijdens deze paardrijvakantie kunt u ook leren ijsvissen en hoeden van rendieren. De Sam-gidsen die deze extreme omgeving goed kennen, nemen u mee op een spannend avontuur.

Accomodatie

Tijdens deze tocht worden veelal kamers gedeeld. Vijf nachten worden doorgebracht in eenvoudige maar lekker warme accommodatie van de manege/de boerderij, gelegen aan de rivier de Kalix. Er zijn drie slaapkamers met een gedeelde badkamer en een gemeenschappelijke ruimte. Eén nacht wordt doorgebracht in het Ice Hotel in het dorpje Jukkasjärvi!

Het rijden/de paarden

U rijdt op IJslanders, perfect om de omgeving te verkennen in de sneeuw. Ondanks hun kleine formaat zijn ze winterhard en hebben een groot uithoudingsvermogen. Als u nog niet eerder op IJslanders heeft gereden, dan is dit een geweldige kans. Onderweg ziet u waarschijnlijk rendieren en elanden en hopelijk het Noorderlicht. U komt anderen tegen op sleeën of sneeuwmobiles en verder is er de heerlijke rust met een deken van sneeuw. Het tempo is niet snel en wordt gedicteerd door het terrein, maar er zijn mogelijkheden om te tölten, de vijfde gang van de IJslander. Max. gewicht 90kg.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 3 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Kiruna

Prijs

Vanaf *

€ 2321

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Winterverkenning in Zweden

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid