Paardrijden door de woestijn

Tijdens de wintermaanden zijn de paarden gevestigd nabij Ouarzazate in het zuiden. De temperaturen overdag zijn er perfect om te rijden en er zijn een tal van verschillende paden. In de zomermaanden bieden wij ritten langs de Atlantische kust ten zuiden van Essouraira.

Desert Cavalcade 

Naar het Zuid-Oosten van Ouarzazate komt u door de Draa-vallei, die zijn weg maakt naar de woestijn met onderweg een mooie reeks van oases. Hier op de Siroua Saffron Trail heeft u de mogelijkheid om snel te rijden. Dit gebied is het fijnst in de lente en de herfst. Saffraan is een zeer waardevol product van dit gebied en u rijdt dan ook langs de saffraanterrassen.

Valley of the Roses 

Deze tocht start bij de Skoura palmentuin, een van de mooiste oases in een regio die bekend staat om zijn rozenplantages. De geur van de roos wordt en veel bekende parfums of blends gebruikt en wereldwijd geëxporteerd. Er is een lange dag bij met meer dan 6 uur in het zadel.

Essaouira Riders 

Deze tocht gaat langs de kustlijn met eindeloze stranden langs dadelpalmen, Arganbossen, zanderige duinen en langs kliffen om te eindigen in het vissersstadje Essaouira. Drie volle dagen rijden; twee halve dagen en één dag vrij om Essaouira te verkennen.

Accomodatie

De eerste en laatste nacht brengt u in een hotel door en de rest in een eenvoudige kamp dat op elke dag voor u wordt opgezet, al is het in de praktijk vaak zo dat iedereen meehelpt. Ook wordt de lunch elke dag voor u bereid en gebracht. U verblijft in tweepersoons tenten met een veranda aan elk uiteinde voor uw bagage. Het is mogelijk een tent voor u alleen te hebben. Foam matrassen zijn aanwezig, maar u moet zelf een slaapzak en kussen meenemen. Er is een grote eettent waar u ook kunt ontspannen en er is tent met een douche en chemisch toilet. Daarnaast krijgt u een grote emmer warm water. Houdt u niet van kamperen, kijk dan naar de trektocht Horses Dunes Nomads. Hier overnacht u elke nacht in een comfortabele riad of lodge .

Het rijden/de paarden

De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 89kg

Luchthaven

Marrakech

Prijs

Vanaf *

€ 1300

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Woestijntochten

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid