De Gouden Cirkel te paard

Paardrijden in IJslandis een unieke ervaring. Tijdens deze ruitervakantie in het zuiden van IJsland bezoek je prachtige watervallen en warmwaterbronnen. Deze vakantie te paard is ideaal voor diegenen die niet over de vereiste ervaring beschikken voor de meer uitdagende ritten in het hoogland. Er zijn ook kortere tochten te paard mogelijk.

Het berijden van een IJslander is niet alleen op zichzelf al leuk maar ook een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren; met sneeuw bedekte bergen, de grootste gletsjer van Europa, vulkanen, donderende watervallen en uitgestrekte landschappen.

Accomodatie

U verblijft in boerderijen (2-4 pers.kamers met gedeelde faciliteiten). U verblijft in Kjóastaðir in een boerderij bij de Geysir warmwaterbronnen en Gullfoss waterval.

Het rijden/de paarden

Het IJslandse paard is een raszuivere afstamming van paarden van de Vikingen. Hoewel klein is het IJslandse paard een krachtig paard en draagt het met gemak iemand met een gewicht van 90kg. Wat dit paard echt bijzonder maakt is de vijfde gang, de tölt, vergelijkbaar is met een running walk. De meeste ruiters krijgen deze gang vrij snel onder de knie. Het is bovendien een snelle en comfortabele gang, goed voor lange afstanden. U dient wel fit te zijn i.v.m. de lange uren in het zadel. Er is geen betere manier om dit gebied met de hete bronnen van Geysir en de gouden waterval van Gullfoss te bezoeken dan te paard. Uw gidsen brengen reserve paarden voor u mee. Enkele dagen van deze tocht zijn uitdagend in het hoogveengebied van Hrunaheði. Deze tocht van drie dagen brengt u door het Nhingvellir National Park langs de Geysir warmwaterbronnen en Gullfoss waterval. Ook krijgt u de mogelijkheid om in de avond te rijden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 9 uur rijden per dag
  • Groep van max. 20 personen
  • 12 jaar
  • 110kg

Luchthaven

Reykjavik

Prijs

Vanaf *

€ 2520

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Gouden cirkel

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid