Paardrijden in Los Alamos

Dit is de afgelopen zes jaar onze populairste paardrijvakantie in Europa en wel met een goede reden: het warme onthaal van de gasten, de leuke sfeer, de goed getrainde paarden en de fantastische ritten maken dat vele ruiters hier vaak weer terugkeren! De ritten langs de kust zijn echt top!

In het Zuiden van Spanje heb je op de stranden van Cape Trafalgar zicht op de kust van Afrika. Dit is een rustig deel van het land, tot nu toe ontsnapt aan massatoerisme. Hier rijdt u op het Spaanse platteland waar het leven eeuwenlang onveranderd is gebleven. Elke dag rijdt u andere routes door het bos met daarin lange zandpaden en het binnenland in. Allen tussen half juni en half september wordt niet op het strand gereden. In plaats daarvan rijdt u dan in de duinen met zicht op zee.

Accomodatie

U verblijft in de mooie hacienda ‘Jacaranda’ genoemd naar de prachtige Jacaranda-bomen. De hacienda is gelegen in een ruimte tuin met palmbomen, cacti en fruitbomen. Alle kamers hebben een eigen badkamer en de villa heeft een groot zwembad (niet verwarmd). Er is een ruime eethoek en een comfortabele lounge met open haard, televisie, DVD en muziekinstallatie, waar u kunt ontspannen na uw rit. Er worden ingrediënten voor het ontbijt gebracht, die u dan zelf kunt maken. Ook is uw hacienda uitgerust met een redelijk aanbod van bier, wijn en sterke drank. Diners zijn ofwel heerlijke door de locatie gemaakte gerechten of maaltijden uit kleine dorpsrestaurantjes.. De slaapkamers hebben een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een kleine badkamer met douche.

Het rijden/de paarden

Dit is Spanje en u bent op vakantie, dus de dag begint niet te vroeg. Er wordt elke dag gemiddeld vier uur in het zadel doorgebracht. Dit wordt onderbroken door een lunch in kleine herbergen, terwijl de paarden ontspannen in de schaduw. De paarden zijn voornamelijk Andalusische en Spaans-Arabische kruisingen die met Engelse zadels worden gereden. Maximumgewicht voor de Andalusische paarden is 83kg, maar er zijn een of twee paarden voor ruiters of amazones tot 100kg (alleen voor ervaren ruiters). U dient alle gangen te beheersen en een voorwaarts en responsief paard te kunnen rijden. Het tempo is gevarieerd en er zijn nogal wat mogelijkheden voor opwindende galoppades in het bos en, als de getijden het toelaten, langs het strand.

Donderdag is een rustdag voor de paarden en bezoekt u de Royal Andalusian School of Equestrian Art in Jerez incl. het koetsenmuseum en de stallen, gevolgd door een tapas lunch en een sherry-proeverij.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 4 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 13 jaar
  • 83kg

Luchthaven

Malaga

Prijs

Vanaf *

€ 1800

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Los Alamos

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid