Lassithi Trek

De grootste van de Griekse eilanden, Kreta ligt in het zuidelijke deel van de Egeïsche Zee en is gekenmerkt door een hoge bergketen die loopt van west naar oost. Hoge bergpassen en vruchtbare plateaus, diepe kloven en witte stranden aan een turquoise zee. Heerlijk paardrijden, niet zo heel ver én met mooi weer!

Deze zeven nacht route neemt je mee door het Dikti Mountain Range aan de Libische zee van de Kretenzische zuidkust. Elke dag wordt er tussen de drie tot zes uur gereden (met een totaal van 200 km). Het is een cirkelvormige route die begint en eindigt bij Odysseia Stables en je passeert oa de dorpen van Avdou, Magoulas en Keratokambos.

Accomodatie

De route begint en eindigt bij Veláni Country Hotel, gelegen op een korte wandeling van Odysseia Stables. Er zijn twaalf kamers met elk een eigen tuin of veranda. Elke kamer heeft een haardroger, een televisie, een koelkast en airco. Het hotel heeft een persoonlijke, huiselijke sfeer. Er is een groot infinity pool, evenals een afzonderlijk kinderzwembad. Het eigen restaurant nodigt u uit om te genieten van de traditionele en heerlijke huisgemaakte gerechten. Het landgoed beschikt over een eigen groenten, kruiden en fruit tuin en biedt dagelijks in het restaurant verse producten.  Tijdens het parcours verblijf je in lokale pensions.

Het rijden/de paarden

De paarden en pony’s bij Odysseia Stables zijn oa Arabieren, volbloeden, warmbloeden en Andalusiërs en zijn speciaal gekozen vanwege hun temperament en uithoudingsvermogen. Ze zijn rotsvast in de bergen en ontspannen maar gretig op de paden, waardoor ze geschikt zijn voor alle niveaus van de ruiter. Ze hebben onderdak in een open stal en zo kunnen de paarden en pony’s altijd kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. Alle paarden worden getraind in de hand en met behulp van de klassieke dressuur training. De rijstijl is Engels met een losse teugel.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Heraklion

Prijs

Vanaf *

€ 1790

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Lassithi Trek

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid