Paardrijden langs gletsjers en fjorden

De zuidelijke zeegrens van Groenland is het hele jaar door ijsvrij en is de thuisbasis van de gidsen die het jaar door schaapherders zijn. In deze week ontdek je verlaten en woeste bergen.

Met de Ijslandse paarden rij je noordelijk op het schiereiland langs smeltwaterriviertjes, watervallen en fjorden versierd met ijsmassa’s die van de gletsjers komen.

Groenland, het grootste eiland van de wereld, is voor 85% bedekt met ijs en kent ook het grootste beschermde natuurgebied op aarde. Alle steden en dorpen liggen aan de ijsvrije kust. In dit gebied vind je ook een gevarieerde fauna zoals muskusossen, robben, walrussen, walvissen, vossen, rendieren, eidereenden, gorzen, sneeuwuilen en zeearenden. Ook de flora is rijk vertegenwoordigd. In de zomer zijn de velden bezaaid met heide, kamille, steenbreek en de Arctische papaver maar ook paddestoelen, zoals eekhoorntjesbrood en morieljes, zijn er genoeg te vinden.
Zeker in de kleinere nederzettingen heb je nog het gevoel dat je een stap teruggaat in de tijd. Hier leven de Inuit nog van de jacht en visserij. De lucht op Groenland is, net zoals op IJsland, heel zuiver en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 5°C. Door de droge lucht lijkt het warmer te zijn dan u zou vermoeden.

Accomodatie

Je slaapt in accommodatie te delen (met 2 of meer); ook de wasfaciliteiten zijn te delen.  Je verblijft 5 nachten in het Inneruulalik gastenverblijf en twee nachten in het Sermilik hostel aan de Tasiusaq boerderij.
De maaltijden zijn traditioneel, meestal met lam en vis.

Het rijden/de paarden

Het IJslandse paard is een raszuivere afstamming van paarden van de Vikingen. Hoewel klein is het IJslandse paard een krachtig paard en draagt het met gemak iemand met een gewicht van 90kg. Wat dit paard echt bijzonder maakt is de vijfde gang, de tölt, vergelijkbaar is met een running walk. De meeste ruiters krijgen deze gang vrij snel onder de knie. Het is bovendien een snelle en comfortabele gang, goed voor lange afstanden.  Bovendien zijn IJslandse paarden zijn de extreme omstandigheden gewoon.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 7 personen
  • 18 jaar
  • 100kg

Luchthaven

Narsasuaq

Prijs

Vanaf *

€ 2520

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Gletjsers en fjorden

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid