Paardrijden in de Balkan

Het landschap in Bulgarije is perfect om te paardrijden. Er zijn bijna geen hekkens of poorten. De grote open vlaktes en het zachtjes golvend terrein bieden de mogelijkheid voor een lange galopen interessante tochten te paard. Langs de routes kan je kloosters en enkele van de fantastische bezienswaardigheden van dit historische land bezoeken.

Eeuwenlang was Bulgarije een brug tussen Europa en Azië. Het is een land met een lange, tumultueuze en fascinerende geschiedenis. Het is vaak veroverd door Grieken, Scythen, Romeinen, Byzantijnen en Turken, die allen hun sporen lieten. Vijfhonderd jaar was er Turkse overheersing (eindigend in 1878) en het bracht vier decennia achter het ijzeren gordijn door toen na de Tweede Wereldoorlog het land werd uitgeroepen tot een republiek en de Bulgaarse Communistische Partij aan de macht kwam.

Accomodatie

Tijdens de tochten verblijft u in goede kwaliteit hotels of pensions. De kamers zijn meestal twee aparte kamers met eigen toilet en douche. Zwembaden en sauna’s zijn beschikbaar op sommige avonden. Houdt u er rekening mee dat tijdens de herfst maanden september en oktober, de buitenbaden waarschijnlijk gesloten zijn. De Oude Bulgaarse Capitals route biedt vijf nachten in tenten. Dit is een eenvoudige camping trektocht zonder douche of toilet faciliteiten, maar er is wel een watervoorziening vlakbij. Ontbijt en diner zijn bij uw accommodatie en de lunch wordt onderweg voor u gemaakt door het team met een wagen. Vanwege het warme klimaat is er verscheidenheid aan groenten, kruiden en daarom is een salade vrijwel altijd deel van de maaltijd. Vlees wordt gegrild, in de oven gebakken, gestoomd, of gaat in een stoofpot.

Het rijden/de paarden

De tochten zijn zo gemaakt dat u ook een stuk van deze historische plaatsen te zien krijgt. Het is een divers landschap met laagland, vlakten, heuvels en plateaus, rivierdalen, bekkens en bergen. Rotsformaties, grotten, oude bomen en een adembenemend hoge watervallen, maar ook kloosters gevuld met fantastische iconen, bewaakt door bebaarde priesters of mooie vakwerkhuizendorpen waar oude vrouwtjes met hoofddoeken op lopen en kinderen nog nieuwsgierig staren naar buitenstaanders. Onze gidsen zijn Alexander Tonev en zijn dochter Maria. Alex is een spring- en endurance ruiter. Maria rijdt al van jongs af aan en is verantwoordelijk voor het trainen van de jonge paarden. Beide zijn gediplomeerde instructeurs. Alex’s vrouw Rumiana (Rumi) kent de Bulgaarse geschiedenis en zal haar kennis met u delen. Bulgarije is verder zeer geschikt voor paardrijdtochten omdat er bijna geen hekken of poorten zijn. Er zijn een viertal tochten. Privégroepen (vier of meer) kunnen een op maat gemaakte tocht aanvragen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Sofia

Prijs

Vanaf *

€ 1830

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Balkan

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid