Haciende Zuleta is een prachtige koloniale boerderij uit de 16e eeuw en gelegen in het hart van de Andes. Tijdens je verblijf kan je genieten van een prachtig uitzicht, proeven van heerlijke Ecuadoriaanse gerechten en rijden op ervaren paarden. De hacienda is ideaal gelegen op slechts twee uur rijden van Quito.
Deze hacienda behoort tot de familie van de voormalige Ecuadoraanse president Galo Plaza Lasso en is net zo rijk aan geschiedenis als dat het mooi is. De hacienda zelf stamt uit 1691 in de tijd van de Jezuïeten en is nadien in handen geweest van Canon Gabriel Zuleta en de familie Posse die het in de oude staat terugbracht. In 1898 nam Jose Maria Lasso het over en vervolgens twee generaties Galo Plaza Lasso (stierenvechter, diplomaat en hereboer). Er zijn meren, besneeuwde bergtoppen, watervallen en spectaculaire uitzichten. Eén rit brengt u naar het Andes Condor Project, gericht op het fokken van de condor en het loslaten in het wild. In Ecuador leven nog slechts 50 condors in het wild.
De hacienda heeft vijftien kamers, karakteristieke lounges en woonkamers, twee eetkamers en een bibliotheek. Het is prachtig ingericht met antieke stukken en familiefoto’s. Elke kamer heeft een eigen open haard en is individueel ingericht met antieke meubels, met uitzicht op de tuinen of de bergen. Sommige kamers hebben directe toegang tot de tuinen, andere een eigen terras of zitplaatsen in de binnenplaatsen. Het is heerlijk ontspannen op het terras met een kop koffie, genietend van de kolibries die heen en weer fladderen. Men verbouwt biologische groenten en er is een kaasboerderij. Men maakt verrukkelijke Ecuadoriaanse gerechten met een selectie van deze Zuleta-kazen. Het ontbijt omvat fruit, granen, verse melk, room en yoghurt uit de Zuleta-zuivel en eieren, spek, pannenkoeken of wentelteefjes. De lunch die u mee krijgt in een zadeltas voor bij de picknick onderweg bestaat uit soep, broodjes, Lima- of Lupini-bonen, vers fruit, sap en koekjes. Wanneer u terugkeert voor lunch op de hacienda krijgt u regenboogforel uit de forellenkwekerij voorgeschoteld, gevolgd door een uitgebreide home made dessert. Diner begint meestal met een Ecuadoriaanse ‘sopa’ aangevuld met quinoa, snijbiet of aardappel en de hete saus ‘aji’. Geserveerd met broccoli-pudding, varkensvlees, quiche of biefstuk en dessert.
Paarden zijn altijd verweven geweest met de hacienda. Ze zijn Andalusisch en Quarter-kruisingen. Sterk en goed op het gevarieerde terrein. Ze worden met comfortabele Westernzadels met schapenvacht en neckreining (beide teugels in één hand) bereden. Er zijn ervaren paarden voor beginners en uitdagender paarden voor gevorderden. Omdat het een bergachtig gebied is wordt een gestaag tempo gehanteerd. Echter zijn er genoeg mogelijkheden voor een goede galop in de valleien en in de groene weiden.
Vanaf *
Niet inbegrepen
* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.
Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.
De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.
Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.
Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.
Vakantie te paard
‘Vakantie te paard’ is een onderdeel van reisbureau Perlan. Wij bieden wereldwijde paardrijvakanties aan in samenwerking met In the Saddle.
Als passioneel ruiter en reiziger ben ik verheugd je te mogen laten meegenieten van al het moois dat het paardenrijk ook in de wijde wereld te bieden heeft.
Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid