Het groene eiland

Deze paardrijvakantie gaat door op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan. Je logeert er in het comfortabele Quinta da Terca, één van de oudste gebouwen op Sao Miguel. De verscheidene paden voeren je langs de spectaculaire landschappen van het eiland.

De Azoren is een prachtige archipel van negen eilanden in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Afrika. Ontdekt in de 15e eeuw, werden zij een belangrijke stop-over voor de vroege ontdekkingsreizigers tussen de oude en nieuwe werelden. São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en meet 81km lengte bij 15km breedte. De eilanden zijn vulkanisch en dat heeft geleid tot een spectaculaire natuurlijke schoonheid van de kraters, nu glinsterende blauwe meren, zwarte kliffen langs de kust, weelderige groene, glooiende valleien, ruige bergen en warme bronnen en geisers. Het vruchtbare land is oneffen en rotsachtig. Groene velden worden met stenen muren en vrolijk bloeiende bloemen afgezet. De Azoren staat bekend om de hortensia, die overal te vinden is in tinten van blauw, paars en roze. Andere bloemen zijn aronskelken, wilde gember, rododendrons, gladiolen en zoete erwten.

Accomodatie

U verblijft bij Quinta da Terça op het zuiden van het eiland, niet ver van de belangrijkste stad Ponta Delgada. Het historische huis van de Quinta (boerderij) is een van de oudste woningen op het eiland en dateert uit de 17e eeuw. Er zijn vijf mooie kamers, elk met een eigen badkamer. De kamers hebben een televisie en een kleine selectie van toiletartikelen.

Comfortabele eetkamer en salon. Men gebruikt seizoensgebonden groenten en fruit. Ontbijt, lunch en diner beschikbaar op de Quinta. Er zijn tal van plaatsen om te zitten en te ontspannen, zowel binnen als op de veranda of in de tuinen grenzend aan de paardenstallen.

Het rijden/de paarden

De manege heeft een 20-tal geliefde paarden. Ze zijn allemaal goed getraind en een genot om te rijden, of het nu in de arena of tijdens de tochten over het eiland is. U dient alle gangen te beheersen en u rijdt af en toe op ruig terrein. De Azoren zijn een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen en dolfijnen te zien. Uw host organiseert, wanneer het weer het toelaat, boottochten op de oceaan waarbij u de potvis, de gewone vinvis, de gewone dolfijn, de tuimelaar en de Atlantische gevlekte dolfijn kunt spotten.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 96kg

Luchthaven

Ponta Delgada

Prijs

Vanaf *

€ 1990

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Green Island

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid