Moolmanshoek

Omringd door enkele van de hoogste bergen in Zuid-Afrika, biedt deze rit met vaste vertrekplaats een ​​aantal spannende ritten. Het privéreservaat Moolmanshoek is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wild en meer dan 200 paarden, waaronder een Boerperd-stoeterij en Arabieren gefokt voor uithoudingsvermogen.

Moolmanshoek ligt in de schaduw van de Wittebergen, vlakbij de grens met Lesotho. Dit wildreservaat en beschermd gebied herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild.

Op de vlaktes zijn er kuddes springbokken, wildebeesten, blesbokken, zebra’s, elanden, oryxen, lechwe’s, rode hartebeesten, waterbokken en sables. Het gebied is ook de thuisbasis van soorten als struisvogel, wrattenzwijn, purcupine, jakhals en caracal.

Moolmanshoek is een paradijs voor paardenliefhebbers met twee bekroonde stoeterijen voor Zuid-Afrikaanse Boerperd en Arabian Endurance paarden.

De jonge paarden worden wild op de berghellingen grootgebracht, wat resulteert in de karakteristieke tredzekerheid. De trailpaarden zijn meestal inheemse Boeperd en bevatten ook enkele gepensioneerde endurance-paarden. Afhankelijk van hun wedstrijdschema en je vaardigheid, krijg je misschien de kans om een ​​van de endurance-paarden in training te rijden.

Op schilderachtige paden kunt u genieten van lange galoppaden op de vlaktes tussen de dieren in het wild; of volg paden die de bergen in klimmen en beboste ravijnen verkennen. Rijd door de kuddes jonge paarden en maak misschien een opwindende bocht op het parcours voor endurance.

Accomodatie

De lodge werd gebouwd in de jaren 1990 uit bestaande bedrijfsgebouwen.

Er zijn 16 en-suite slaapkamers.  Ze zijn allemaal mooi ingericht, maar de executive kamers bieden ook het mooiste uitzicht.

Er is ook een biljartkamer, bar, bibliotheek en een zonnedek met een prachtig uitzicht op het reservaat en de bergen.

Het rijden/de paarden

Om het meeste uit het rijden op Moolmanshoek te halen, moet je een fitte en bekwame rijder zijn, zelfverzekerd in elk tempo.

Op sommige dagen ga je ’s ochtends op pad, keer je terug naar de lodge voor de lunch, en ga je ’s middags weer op pad. Tijdens een typisch verblijf van zeven nachten zijn er twee ritten van een hele dag. Een rit van een dag brengt je naar een deel van het reservaat waar schilderijen van bosjesmannen te vinden zijn – een picknicklunch wordt geserveerd op een pittoresk plekje op het pad. Een andere lange rit brengt je langs Langesnek Farm naar het gehucht Rosendal, waar je stopt voor de lunch. Keer later via een andere route terug naar huis. Het gaat geweldig op de grasvlakten en er zijn genoeg lange galoppaden om van te genieten. De paarden komen in een heerlijk ritme en gaan graag door zolang hun ruiters dat vragen. De bergpaden bieden een fantastisch uitzicht op het reservaat beneden. Op sommige plaatsen kan het bergrijden technisch zijn – er zijn korte stukken steile rots die overgestoken moeten worden en steile beklimmingen en afdalingen die overwonnen moeten worden. Maar deze paarden zijn zo zelfverzekerd dat je ze volledig kunt vertrouwen om je veilig te houden.

De paarden hebben meestal eenvoudige trenshoofdstellen, hoewel sommige in stoepranden gaan. Je rijdt in comfortabele Zuid-Afrikaanse trailzadels, die speciaal zijn ontworpen om lange uren te rijden. Borstplaten en cruppers worden vaak gebruikt bij het rijden op de meer bergachtige routes. die speciaal zijn ontworpen voor lange rijuren. Borstplaten en cruppers worden vaak gebruikt bij het rijden op de meer bergachtige routes. die speciaal zijn ontworpen voor lange rijuren. Borstplaten en cruppers worden vaak gebruikt bij het rijden op de meer bergachtige routes.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 5 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 32 personen
  • 8 jaar
  • 96kg

Luchthaven

Johannesburg of Bloemfontein

Prijs

Vanaf *

€ 1720

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Moolmanshoek

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid