Dwars door de Namib Desert

Dit is één van de meest uitdagende paardrijvakanties ter wereld. Nergens anders kun je onbeperkt zo snel paardrijden en toch ligt het binnen de mogelijkheden van de meeste ruiters. Dit is een expeditie te paard door de woestijn van Sossusvlei naar Swakopmund aan de kust.

Deze avontuurlijke trektochten werden oorspronkelijk gemaakt door Waldi Fritzche. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Sarah Jane Gullick (voorheen van Equus Routes in Zuid-Afrika en de Afrikaanse safari’s te paard in de Okavango Delta, Botswana). Ontdek unieke en spectaculaire woestijnlandschappen op superfitte en responsieve paarden. Dit zijn echte avonturen voor wie durft. Dit is een van de meest uitdagende ritten in de wereld. Nergens anders kunt u zo snel en zo lang rijden.

Accomodatie

Tegen zonsondergang wordt een tentenkamp opgeslagen, maar u mag ook onder de sterren slapen. Zo goed heeft u de sterrenhemel nog nooit gezien! De tenten zijn koepeltenten (twee personen per tent) met veldbedden en een swab (een canvas zak met slaapmat, dekbed en kussen).  ’s Nachts kan het erg koud zijn. Bent u een koukleum, overweeg dan een eigen slaapzaak mee te nemen of extra fleece voering. Overigens zijn er wel extra dekens aanwezig. De bagage wordt vervoerd door het team met de vrachtwagens. Ook is er op de meeste avonden een douche zodat u het stof van de woestijn van u af kunt afspoelen. Eénpersoonstenten zijn mogelijk evenals éénpersoonskamers bij enkele van de guesthouses (afhankelijk van beschikbaarheid), beide met een toeslag.

Het rijden/de paarden

Er zijn zo’n 100 paarden op de boerderij waaronder Arabieren, Hannoveranen, Trakehners/Cross, Boerperd en ranch paarden. Er zijn ook een paar van de zeer speciale “wilde paarden” van Namibië, die werden verkocht aan lokale boeren bij droogte om hen voor uitsterven te behoeden. De paarden zijn sterk en fit en gewend aan het ruwe terrein. U bent verantwoordelijk voor het verzorgen en opzadelen uw paard gedurende de trektocht van 10 nachten die 400km beslaat. U komt op enkele van de meest afgelegen en spectaculaire delen van Namibië. Het begint bij de beroemde duinen van Sossusvlei en van daar door zacht glooiende heuvels en rotsachtige woestijn uiteindelijk naar de zandstranden van de Atlantische kust. De tocht eindigt in Swakopmund aan de kust. Het Naukluft-natuurgebied herbergt grote kuddes bergzebra en in de Namib ziet u ook de prehistorische Welwitschia-plant die zich uitspreidt over de woestijn. Bagage wordt vervoerd per vrachtwagen en een eenvoudige kamp wordt elke vond opgezet, maar u mag ook slapen onder de spectaculaire sterren van de Afrikaanse hemel. U dient fit te zijn en een ervaren ruiter. Het tempo hangt af van het terrein en de temperaturen, maar een galop rengalop zit er zeker in. Maximum ruitergewicht is strikt 92kg en ruiters boven 85kg betalen een toeslag voor een tweede paard.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 15 personen
  • 14 jaar
  • 85kg

Luchthaven

Windhoek

Prijs

Vanaf *

€ 6800

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Namib Desert

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid