Equus Sylvania

Een prachtige vakantie te paard waarbij je een land verkent waar mensen nog steeds leven zoals vele eeuwen geleden. Je rijdt op fitte paarden, ziet wijdse landschappen, passeert majestueuze kastelen en middeleeuwse stadjes. En hier en daar kan je dieren in het wildbewonderen.

In de Karpaten en Transsylvanië rijdt u nog in ongerepte natuur en in een regio waar de mensen nog steeds leven zoals ze al eeuwen doen. Roemenië is een spannende bestemming met majestueuze kastelen, middeleeuwse stadjes en prachtige landschappen. Hier vindt u nog op grote schaal populaties van wolven, beren en lynxen (hoewel men geen garantie kan geven dat u ze zult zien). De tijd staat stil hier, herders brengen hun schapen naar de bergen. ‘s-Avonds worden de koeien en waterbuffels van de weilanden gehaald en naar het dorp gebracht. Behalve het zoemen van insecten en het gekwetter van mussen en zwaluwen is het stil. Bij kleine dorpje Sinca Noua ligt de manege Equus Silvania. Eigenaren Barbara en Christoph Promberger zijn zeer betrokken bij het behoud van de natuur en ecotoerisme-projecten.

Accomodatie

Het centrum beschikt over een grote houten chaletstijl guesthouse. Er zijn negen lichte en luchtige slaapkamers met elk een eigen badkamer met douche.  Beneden is een ruime eetkamer, woonkamer en bar waar u kunt ontspannen na een dag rijden. Er is ook een veranda. Het gastenverblijf heeft een moderne houten centrale verwarming. De chalet heeft ook gewone bed & breakfast gasten die zich aansluiten bij de manege gasten tijdens de maaltijd.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn een selectie van Lippizaner-kruisingen, Arabieren en Shagya-Arabieren, Kisberi, Gidran en Hongaarse Sport Horses. De paarden zijn fit en voorwaarts met uithoudingsvermogen voor de bergen. De paarden worden Engels gereden. Elke dag rijdt u erop uit met een zadeltas voor de picknick. Soms zijn er steile afdalingen. Ontdek het dorp Sinca Noua, rijd langs ravijnen, door beuken- en dennenbossen, alpenweiden en afgelegen bergdorpen. Indien het weer het toelaat, is er een langere rit in de bergen met ’s nachts kamperen. Hiervoor zijn minimaal drie gasten vereist. Op de dag dat de paarden rusten kunt u naar het dorpje Viscri, vol geschiedenis van de invasie van de Turken of naar het stadje Sighisoara, een van de culturele centra van de Saksen. Winter ritten zijn ook mogelijk in januari en februari. Zie de Roemenië Winter Rides pagina voor meer informatie.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Bucharest

Prijs

Vanaf *

€ 1350

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Equus Sylvania

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid