Paardrijden in Colombia

Colombia is gelegen aan de noordelijke punt van Zuid-Amerika. Het heeft een fantastisch en gevarieerd terrein bestaande uit prachtige stranden, regenwouden, woestijnen, bergketens (met inbegrip van de Andes), brede canyons en hooglandvlaktes.

Een uitdagende parcours langs historische routes door de provincie Santander in het oosten van Colombia. Jouw ruiteravontuur begint bij Oiba en eindigt in de koloniale stad van Barichara. Onderweg zie je een aantal van de mooiste landschappen van het land en krijg je inzicht van het lokale leven in de kleine dorpen

Accomodatie

Tijdens de rit verblijf je in een combinatie van eenvoudige hotels, comfortabele guesthouses en karaktervolle landelijke haciënda. Alle kamers zijn schoon en comfortabel, met een gezonde dosis Colombiaanse charme. Op de meeste avonden is er een eigen badkamer, maar af en toe dient een badkamer gedeeld te worden tussen twee kamers. Douches zijn beschikbaar op alle avonden, maar het is goed te beseffen dat koude douches de norm zijn een tropisch land als Colombia.

Het rijden/de paarden

De Criollo stamt net als meerdere andere rassen in Zuid- en Midden Amerika af van de paarden die de  conquistadores  naar het Amerikaanse continent meebrachten. Het paardenras staat bekend als het rijpaard van de  gaucho , maar wordt op meerdere plaatsen ook gewoon gebruikt als rijpaard. De paarden van het ras staan bekend om hun uitstekend uithoudingsvermogen dat kan concurreren met dat van de volbloed  Arabier .

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 9 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 100kg

Luchthaven

Bogota

Prijs

Vanaf *

€ 2560

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Barichara

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid