Paardrijden op het einde van de wereld

Tierra del Fuego is verdeeld tussen Argentinië en Chili. Op deze rit verken je het Mitre schiereiland, het meest oostelijke deel van de Argentijnse kant van het eiland.

Laat de beschaving en het dagelijkse leven achter jou en reis naar een echte wildernis. Het Mitre schiereiland is de thuisbasis van een  uiterst gevarieerde flora en fauna; gaande van condors, zeeleeuwen, guanaco, vossen en pinguïns langs de weg, en een ongezien plantenrijk.

Accomodatie

De eerste en de laatste nacht van de rit worden doorgebracht in een hostel in Ushuaia. De negen nachten tussenin is kamperen. De tenten worden opgezet in de buurt van gauchohuisjes.  Deze huisjes bieden een plek om te koken en op te warmen.  Maaltijden tijdens het parcours zijn stevig en vullen.  Picknick lunch onderweg; diner in openlucht of in de gauchohut.

Het rijden/de paarden

Deze reis is bedoeld voor ruiters die in de voetsporen van de eerste heroïsche ontdekkers van Patagonië willen treden.  Een wildernis avontuur, niet voor tere zieltjes!

Het tempo wordt bepaald door de getijden van de Atlantische Oceaan; er zijn langgerekte stranden, rivieroversteken en gebieden ongelijke en moeilijke ondergrond.   De paarden zijn Argentijnse Criollos, variërend in grootte tussen rond 1m40 en 1m52. Ze zijn rotsvast en uitermate geschikt voor het terrein.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 6 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 16 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Ushuaia

Prijs

Vanaf *

€ 3550

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Fin del Mundo

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid