10 Redenen voor een vakantie te paard

Vakanties te paard zijn niet alleen een ritje in de natuur. Het is een unieke reiservaring met diepgaande impact op lichaam en geest. Van energie opdoen tot culturen verkennen en het omarmen van avontuur … We geven je graag 10 redenen voor een vakantie te paard.

1. Energie tanken

Bewegen is goed voor uw gezondheid en zorgt voor minder stress. Hoe vaak hoor je niet dat mensen van vakantie terugkomen met het gevoel minder fit te zijn dan voor de reis? Als je terugkomt van een vakantie te paard, voel je je herboren. En ben je fysiek en mentaal weer helemaal opgeladen.

2. Gezonde buitenlucht

Laat dat stoffige kantoor achter je en omarm de voordelen van buiten paardrijden, zoals een lagere bloeddruk en de aansterking van ons immuunsysteem. De frisse buitenlucht maakt ons bovendien gelukkiger.

Foto: Dressuurstage Quinta do Rol, Portugal.

3. Prikkeling voor alle zintuigen

Een vakantie te paard biedt een uniek perspectief! Bekijk de wereld vanop een paardenrug en geniet van het aangename tempo. De uitgelezen mogelijkheid om alle zintuigen te prikkelen, en uitzichten, geluiden en geuren nog beter in je op te nemen. Bovendien kan je zo nog een dingen ontdekken waar je anders geen ‘weet’ van hebt.

4. Cultuurschok?!

Paarden zijn op veel plaatsen in de wereld nog steeds de transportmethode bij uitstek. Ontmoet de mensen en laat je helemaal onderdompelen. Van rijden in een afgelegen Andes dorp in Peru, vee samendrijven met de cowboys in Montana, tot samenleven met de Mongoolse nomaden die het paardrijden uitgevonden hebben.

Foto: Paardrijden langs de Wild Coast, Zuid-Afrika.

5. Op naar de zon

Niet echt iets om over te stoefen, dat Belgische weer van ons. Laten ons dus naar de zon gaan! Een warm en aangenaam klimaat geeft je meteen een energieboost. Geniet van een trektocht te paard door de prachtige olijfgaarden van Italië met de zon op je rug, of slaap onder de sterren in de Namibische woestijn.

6. Laat de technologie thuis

Ons hectische leven laat weinig tijd over voor onszelf. Maar wie kiest voor een ruitervakantie, kan smartphone, laptop en tablet gewoon thuislaten wegens geen ontvangst. Verlost van socialmedia, telefoongerinkel, wifi en apps kan je terug naar het échte leven: één met de natuur. Geniet van een andere soort communicatie: die met jouw viervoeter.

Foto: Paardrijden vanaf Estancia Los Potreros, Argentinië.

7. Verleg je grenzen

Of je nu een beginnende ruiter bent die de smaak van het paardrijden te pakken wil krijgen, of een ervaren ruiter op zoek naar de adrenalinestoot tijdens een galop door de zandduinen in Marokko … Het is goed voor iedereen om grenzen te verleggen. Een vakantie te paard kan zo uitdagend of ontspannend zijn als je zelf wenst.

8. Bovenal reisplezier

Boven alles is een vakantie te paard heel veel plezier. De spanning om een nieuw land te bezoeken, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te zien en op een andere manier te leven … Puur genieten. Exact waar een vakantie te paard om draait.

Foto: Paardrijden in de Azoren.

9. Leer nieuwe paardenrassen kennen

Er zijn zoveel verschillende rassen wereldwijd en een avontuur te paard biedt jou de gelegenheid om met hen te rijden in hun natuurlijke omgeving. Ontdek de snelheid en uithouding van een Arabische volbloed in de woestijn van Jordanië, tölt door de sneeuw en via ijspaden op de rug van een IJslander, geniet van de elegantie van de Lusitano paarden in Portugal of laat jou leiden door criollo, gekend om zijn vaste voet.

10. Dichter bij andere dieren

Andere dieren accepteren paarden als stuk van de omgeving. Ze voelen zich minder snel geïntimideerd en slaan minder snel op de vlucht. Waardoor je dicht bij de natuur kunt komen en zelfs sporen kunt volgen waar auto’s niet kunnen komen. Het is wonderbaarlijk om naast een giraf te galopperen of tussen de wilde paarden te rijden in Portugal.

Foto: Paardrijden in Tanzania.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

10 Redenen voor een vakantie te paard

Inschrijven

10 Redenen voor een vakantie te paard

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid