Langs de oevers van de Nijl

Op dit uitzonderlijk avontuur rijdt je te paard langs de oevers van de Nijl. Geniet van de uitzichten over de Nijlvallei en van de galoppades door de plantages en het Mabira regenwoud. Je overnacht in safari lodges. Op het einde van de rit kan je ook nog naar Bwindi National Park vliegen, de thuis van de berggorilla’s. Een onvergetelijk avontuur!

Uganda staat bekend om de vele wildparken. Deze wildparken bestaan grotendeels uit tropisch regenwoud en is de leefruimte van o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen en chimpansees. In het zuiden van het land ligt het Victoriameer waar circa 250 verschillende vissoorten en o.a. nijlpaarden voorkomen. Uganda staat verder bekend om de vriendelijkheid van de bevolking, de productie van bananen en de vele vogelsoorten.

Accomodatie

De accommodatie op de reis is een hoogtepunt, je verblijft je in enkele prachtige lodges. Tijdens de trail verblijf je telkens twee nachten in drie comfortabele lodges en eindig je met een overnachting in de prachtige Wild Water Lodge, gelegen op een eiland in het midden van de Nijl en omgeven door wit water.

Het rijden/de paarden

Paardrijden in één van de meest tropische gebieden ter wereld in combinatie met een bezoek aan de berggorilla’s.

De paarden zijn een combinatie van volbloeden, Ierse sportpaarden en lokale rassen. Ze zijn goed opgeleid en fit voor hun werk.  Tijdens de week rijd je normaal twee paarden rijden.  De paarden worden gereden in Engelse zadels. Op bepaalde tijden van het jaar gebruiken de paarden een muilkorf om te grazen (om zo schade aan gewassen te minimaliseren).

U dient een ervaren ruiter te zijn.  Je rijdt in de vrije natuur; meestal wordt er gestapt, maar er is ook gelegenheid voor draf en galop.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 16 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Entebbe

Prijs

Vanaf *

€ 4600

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Oeganda

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid