Transhumance

Je rijdt te paard langs routes die meer dan 9 eeuwen oud zijn. Deze paden worden door de Spanjaarden ‘Canadas Reales’ genoemd en worden nog steeds gebruikt door herders die deelnemen aan de Transhumance: ’s zomers brengen ze met hun kuddes door in de bergen en elke winter keren ze terug naar de weilanden in de lager gelegen gebieden. Afhankelijk van het tijdstip volg je te paard een bepaalde route. Onderweg verblijf je in eenvoudige accommodatie.

Deze unieke tocht wordt begeleid door Emilio Rodriguez. Emilio hielp vroeger zijn ouders met het verplaatsen van het vee bij de seizoenswissels en volgt nu met zijn zeer goed opgeleide paarden opnieuw deze eeuwenoude routes.  Hij leidt je langs prachtige landschappen vol vogelgeluiden en heerlijke natuurgeuren.  Een onvergetelijke ervaring!

Accomodatie

Onderweg verblijf je in comfortabele landelijke gastenverblijven en hotels.

Er zijn uitstekende maaltijden met starter, hoofdmaal, dessert en koffie met chocolade, vergezeld van rode en witte wijnen. ‘s-Morgens een aperitief. ‘s-Middags lunch met Spaanse paëlla, gazpacho, manchego-kaas, Spaanse ham, vers fruit, olijven en augurken. Veelal is dit een picknick onderweg.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn PRE’s (Pure Raza Espanola), Lusitano’s en Andalusiërs en pure Spaanse-Arabieren. Uw host zorgt dat u een goede match heeft met uw paard. Hij heeft ze zelf gefokt en opgeleid. Ze hebben een goed karakter en zijn tredvast op de stenige paden in de bergen. De meesten zijn donkere schimmels en niet zo heel groot. Er wordt met Engelse zadels en verschillende hoofdstellen gereden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 10 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Madrid

Prijs

Vanaf *

€ 2550

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Transhumance

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid