Serengeti Migratie Safari

De Serengeti Migration Safari verkent het gebied van Piyaya, waar het landschap ruig is met open graslanden om spannend en uitdagend te rijden. Grenzend aan het Serengeti-Mara ecosysteem, is het gebied vol wilde dieren; ideaal voor een avontuurlijke paard safari.

Noord-Tanzania, met het Serengeti ecosysteem beslaat ongeveer 12.000 vierkante mijl over de grens tussen Kenia en Tanzania. De Serengeti migratie Safari verkent het gebied van Piyaya, een afgelegen en weinig bezocht onderdeel van het Serengeti ecosysteem naar het oosten binnen het Loliondo gecontroleerde gebied, waar het landschap ruw met open, weids grasland afgewisseld is met opvallende graniet heuvels.  U rijdt via Masai grondgebied, waar deze nomadische stammen sinds duizenden jaren jagen en vee hoeden.  Beïnvloed door de Masai levensstijl, die zich op de bescherming van mens en dier en milieu richt, behoren deze gebieden tot de wildste in Tanzania en Kenia.

Sinds de laatste vier jaar, passeert de migratie het Piyaya gebied tussen januari tot eind maart. De safari is zo getimed om u de beste kans te bieden tot het zien van de migratie van gnoes vanuit de Masai Mara naar de met gras begroeide vlaktes van de Serengeti. Echter, niet alle dieren nemen deel aan deze migratie, en dus is het wild gedurende het hele jaar overvloedig aanwezig.

Wild waarnemingen kunnen nooit worden gegarandeerd, maar samen met de mogelijkheid van het zien van de migratie van de gnoes is er tal van ander wild verspreid over de vlaktes met zebra, Thompson’s en Grant’s gazellen en impala. Allen volgen het gras in de nasleep van het regenseizoen. Soms zie je ook kleine kuddes olifanten, buffel, topi en waterbok, evenals Masaigiraf, eland en hartebeest, jakhals, caracal, primaten, bavianen en vervet colubus aapjes.

Er is ook een ongelooflijk vogelleven; van struisvogel en secretaris vogels, kleurrijke Bijeneters en rollerbirds, vele soorten roofvogels en de ‘Go-away vogel’ met zijn duidelijke oproep.  Het gebied is vooral bekend om waarnemingen van cheetah, alsmede andere roofdieren zoals hyena, luipaard, en leeuw. U hoort hen vaak ’s avonds roepen als u rond het kampvuur ontspant.

Accomodatie

De eerste nacht wordt doorgebracht in een particuliere lodge, Kili Villa. Kili Villa is zo ingericht om het beste van de lokale Afrikaanse ontwerpen en vakmanschap in combinatie met meubilair in koloniale stijl te tonen. Gebouwd rond een centrale binnenplaats, beschikt de villa over een receptie-, woon- en eetkamer. Alle kamers omvatten een privéterras.

De tenten op het mobiele kamp zijn ruime tenten met muggengaasdeuren en ramen. Elke tent is voorzien van bedden, schoon witte katoenen beddengoed, handdoeken en een licht dat werkt op zonne-energie. Elke tent heeft een eigen bushdouche en –toilet.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn alle goed opgeleide safari paarden, met een mix van plaatselijke rassen en volbloeden. Ze variëren tussen 1m45 en 1m62. Alle paarden krijgen veel liefde, zorg en aandacht en hebben leuke karakters en sterke persoonlijkheden. Er zijn paarden geschikt voor verschillende capaciteiten en je gidsen nemen veel zorg om het perfecte paard bij de juiste ruiter te matchen.

Het merendeel van de paarden wordt gereden met trens hoofdstellen en er is een keuze van zadels, ofwel Engelse veelzijdigheidszadels of Wintec zadels en Zuid-Afrikaanse trail zadels. Laat het ons weten als u een Engels zadel verkiest, hoewel dit de selectie van beschikbare paarden voor u kan beperken.  U rijdt vier tot zes uur per dag, met haltes voor verfrissingen en lunch. Voor deze safari’s dient U fit en ervaren te zijn.   Aangezien dit een gebied is met gevaarlijk wild, dien je zelfverzekerd en veilig in het zadel te zitten en snel te reageren. Het tempo kan soms snel zijn en je kan je eigen lijn kiezen op het open land.  Op sommige stukken zal U misschien naast uw paard moeten stappen. Een goede conditie is dus onontbeerlijk!

Accommodatie

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 14 jaar
  • 85kg

Luchthaven

Kilimanjaro

Prijs

Vanaf *

€ 7590

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Serengeti Migratie Safari

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid