Kujwana

Deze luxe tented safari heeft alles wat je mag verwachten van een safari te paard: overvloedig en verscheiden wild, zeer ervaren en deskundige gidsen PJ en Barney en goed getrainde alerte paarden. Dit alles in het unieke kader van de Okavango Delta.

U verkent de afgelegen westelijke regio van de Delta, een verbazingwekkend doolhof van papyrus omzoomde waterwegen, weiden en bossen, rijk aan vogels en wild. Rijden in de Okavango Delta is een magische ervaring. Galopperen met kuddes gnoes en zebra’s of rustig om u heenkijken wanneer uw paard graast, terwijl de giraffes nabij bladeren van de bomen eten. ’s Nachts hoort u het gebrul van de leeuw of het grommen van de nijlpaarden. Dit is Afrika op z’n best.

Accomodatie

Kujwana kamp ligt aan de rivier Xudum zuid westen van Chiefs Island in de Okavango Delta. Het kamp biedt plaats aan maximaal zes personen in ruime safaritenten met elk zonne-verlichting, een douche en een flush toilet en suite. Er zijn twee tweepersoons tenten en vier slaapkamers met twee bedden tenten, compleet met mooie meubels, nachtkastjes, opknoping kast, bagagerek, vloer tapijt en stoelen. Moklowane kamp ligt ten noordwesten van Kujwana op de rivier Matsebi. Dit kamp is gelegen in de open uiterwaarden waar het vloedwater drie weken eerder dan in Kujwana kamp aankomt. De vegetatie bestaat uit kleinere palmeilanden en grote open vlakten. Moklowane kan ook maximaal zes personen huisvesten. De tenten zijn opgezet op verhoogde platforms, tien meter boven de grond, met een prachtig uitzicht, elk met eigen voorzieningen (bucket-shower en spoeltoilet).

Het rijden/de paarden

Een van de meest fascinerende kenmerken van de Okavango Delta is het vol lopen met water in mei of juni. Wanneer het water hoog staat waden de paarden van eiland naar eiland, maar langs de randen daarvan kunt u goed en stevig verder in draf en galop. Op andere momenten van het jaar, wanneer het water is terug gelopen, zijn er grote open vlakten om te draven en galopperen.

Deze safari’s worden gerund door PJ en Barney Bestelink en zijn team van ervaren en deskundige gidsen, die dit al 25 jaren verzorgen. Zij hebben een grondige kennis van de wilde dieren en de ecosystemen van de Okavango Delta. Barney zelf komt uit Engeland, is getraind in Kenia. PJ is een geoloog en bracht zijn jonge jaren door met het opsporen van delfstoffen in Botswana. Hij is gekend om zijn bushcraft en kennis van vissen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Maun

Prijs

Vanaf *

€ 5740

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Kujwana

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid