Paardrijden in Borana

Zie een grote diversiteit aan wilde dieren en verblijf in een echte luxe lodge met een spectaculair panoramisch uitzicht. Een prachtige safari met vaste basis in de Borana lodge gerund door de familie Dyer. De lodge is gelegen in de uitlopers van Mount Kenya en grenst aan het Lewa Wildlife Conservancy.

Een verblijf op Borana is een heel bijzondere paardrijvakantie. Borana Lodge heeft maar liefst 35 000 hectare grond en ligt nabij Mount  Kenya.  Vanuit Borana Lodge heeft u een panoramisch uitzicht. Er is een grote diversiteit aan wilde dieren en men verblijft in een echt luxe lodge. Toen de Dyer-familie hier kwam waren paarden het enige vervoermiddel.

Accomodatie

Borana lodge is geheel opgetrokken uit lokale materialen. Gastenverblijven zijn ruime huisjes, elk volledig afgezonderd met eigen uitzicht vanuit de slaapkamer en badkamer. De prachtige kamers zijn luxe ingericht met open haard die ’s avond voor u wordt aangestoken. De maaltijden worden geserveerd op een enorme palissander tafel in de eetkamer, maar indien u wilt, kunt u ook in uw huisje dineren. Alle gerechten worden vers bereid met groenten en producten van de boerderij, vers geperst sap uit de boomgaard, vergezeld door wijnen vanuit de hele wereld. Rozen en lelies geteeld op Kisima versieren en parfumeren de kamers. Indien u wilt is het ook mogelijk een nacht door te brengen in een tent in een fly camp. Er is een zwembad met uitzicht over de vallei en mooie tuinen voor een ontspannen middag. Houd er rekening mee dat de accommodatie is gebouwd op een vrij steile helling en een aantal van de kamers verder weg van het hoofdgebouw liggen.

Het rijden/de paarden

Voor ieder wat wils. Voor gevorderde ruiters zijn er volbloeds of kruisingen, veel ervan voormalige poloponies van de Dyers. Ook heeft Rose Dyer aan de voet van de Ngare Ndare Rivier Somalisch/Ethiopische paarden. Klein maar ongelooflijk sterk, en ideaal voor in de bush omdat ze er altijd al rondlopen en het wild aan ze gewend is. Hierdoor komt men zeer dichtbij giraffes en heerlijk om mee door het Kisima met cederhoutbossen en palissander te galopperen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 89kg

Luchthaven

Nairobi

Prijs

Vanaf *

€ 5090

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Borana

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid