Paardrijden langs de Mongol route

Een trektocht te paard langs de Khan Khentii Special Protected Area, ten noord-oosten van Ulan Baatar. Ervaar twee totaal verschillende gebieden van de bosarme steppen tot het Gorkhi-Terelj Nationaal Park, een taiga van bergwouden.

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

Accomodatie

Op de Mongoolse Horse Trail verblijft u in tweepersoons tenten die tegen de soms sterke en plotselinge Mongoolse wind bestand zijn. Een ten met een toilet zal worden opgezet. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt en u wordt gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. De keuken/eetkamer zijn in een yer, de praktische en typisch Mongoolse woning. Een kachel wordt meestal geplaatst in het midden van de yer. De yer is voor iedereen te gebruiken. Op koude of natte avonden eet u ook in de yer en het kan er druk maar erg gezellig zijn. Onderweg verblijft u in tweeprsoonstenten en een traditionele yer voor het diner. Tijdens de tocht overnacht u ook tweemaal in het relatief comfortabele semi-permanente yerkamp in Jalman Meadows.

Het rijden/de paarden

Op de Mongoolse Horse Trail ervaart u twee opvallend verschillende gebieden. Het eerste deel, ten Noord-Oosten van Ulaanbaatar de wildernis met boomloze steppen. Het tweede deel naar het Noorden in het Gorkhi-Terelj Nationaal Park en Khan Khenti Special Protected Area, een taiga met beboste bergen. Vanaf de bergruggen een magistraal uitzicht op het land. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 89kg

Luchthaven

Ulan Bator

Prijs

Vanaf *

€ 2510

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

De Mongol route

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid