Paardrijden als African explorer in Zuid Afrika & Botswana

Een schitterende paardrijvakantie waarbij je prachtige ritten maakt in twee landen gedurende acht dagen. De eerste drie nachten verblijf je in Camp Davidson, het tentenkamp van Horizon. De vierde nacht in Bellevue Plains Lodge – gelegen in het gebied van Horizon.  Op de vijfde dag word je naar Botswana gebracht (voor 3 nachten) om er Tuli Block te verkennen.

Vindt u het moeilijk kiezen tussen Botswana en Zuid-Afrika? Deze ruitersafari combineert beide landen in 8 dagen. Een spannende safari in de Afrikaanse bush met prachtig wild en informatie over de rijke geschiedenis van de Waterberg-regio. Deze vakantie te paard begint bij Camp Davidson, een tentenkamp behorend bij Horizon, gelegen op zandstenen richels met uitzicht op de valleien. Het tweede deel van uw paardrijsafari brengt u naar de Limpopo-vallei in het Tuli Block in Botswana. Dit gebied is befaamd om z’n grote kudden olifanten, maar er zijn ook elanden, impala’s, giraffes, hyena’s en met wat geluk ook luipaard, leeuw, cheetah en wilde hond.

Accomodatie

De canvas safaritenten bij Camp Davidson zijn voorzien van echte bedden, lakens en dekbedden. Elke tent heeft ook een eigen badkamer met douches. Er zijn toiletten, kruiken en schalen voor handwassen.
In Botswana verblijft u in Two Mashatus Camp, een semi-permanent tentenkamp.

Het rijden/de paarden

Er wordt veel gestapt maar langs en in de droge rivierbeddingen die u veelvuldig langs steile oevers in en uit klimt kan ook worden gegaloppeerd. In Botswana bent u in gebieden met gevaarlijk wild. Deze tocht is daarom alleen geschikt voor ervaren ruiters die zich zelfverzekerd in het zadel voelen. Ook komt u onderweg sloten en natuurlijke obstakels zoals boomstammen tegen. Wie wil mag een sprongetje wagen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • Max. 95 kg

Luchthaven

Johannesburg

Prijs

Vanaf *

€ 3350

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

African Explorer

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid