Woestijn Canyon Safari

Stel je voor: De tweede grootste Canyon ter wereld, wilde paarden, Afrikaans wild, uitgestrekte woestijnvlaktes en de machtige Oranje Rivier! Een expeditie te paard in Zuid-Namibië dichtbij de grens met Zuid-Afrika.

Deze avontuurlijke expeditie ritten werden oorspronkelijk gemaakt door Waldi Fritzche. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Sarah Jane Gullick (voorheen van Equus Routes in Zuid-Afrika en de Afrikaanse safari’s te paard in de Okavango Delta, Botswana). De Fish River Canyon trektocht combineert spectaculaire canyon landschappen, ruime woestijnvlaktes en de machtige Oranje Rivier. Het biedt de mogelijkheid om anders ontoegankelijke echte wildernis te betreden en paardrijden te ervaren zonder beperkingen.

Accomodatie

Een mix van lodges, tentenkampen en eenvoudig kamperen. Bij het kamperen in de bush is een tentenkamp, maar u mag ook onder de sterren slapen. Koepeltenten worden gebruikt (twee personen per tent) met veldbedden en swag (een canvas zak met slaapmat, dekbed en kussen). ‘s-Nachts in de Fish River Canyon kan het erg koud zijn (vrieskou). Indien u een koukleum bent, kunt u een eigen slaapzak meenemen en/of extra fleece voering. Overigens zijn er wel extra dekens aanwezig. De bagage wordt door het team met de vrachtwagens vooruitgebracht. (behalve op nachten 3 en 4 wanneer u een kleinere tas voor deze avonden meeneemt). Op de meeste avonden is er een douche om het stof van de woestijn van u af te spoelen. Er zijn éénpersoonstenten en éénpersoonskamers bij de lodges, afhankelijk van beschikbaarheid en tegen een toeslag.

Het rijden/de paarden

De route brengt u tot aan de canyon met het onmetelijke uitzicht vanaf de top. Nadat u dit in u heeft opgenomen daalt u met de groep af de canyon in en verkent u de oevers van de Oranje Rivier. De route gaat vervolgens over open savanne en rotsachtige landschappen naar Klein Aus Vista. Hier zijn de wilde paarden van de Zuidelijke Namib woestijn. Bagage wordt vervoerd per vrachtwagen. Accommodatie is een mix van camping en lodges. U dient een fitte en ervaren ruiter te zijn, comfortabel in alle gangen. Het tempo hangt af van het terrein en de temperaturen, maar er zijn vele lange stukken in draf, galop en rengalop. Maximum gewicht 92kg. Bovendien hanteert men een toeslag voor ruiters zwaarder dan 85kg voor een tweede paard.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 15 personen
  • 14 jaar
  • 85kg

Luchthaven

Windhoek

Prijs

Vanaf *

€ 6800

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Woestijn Canyon Safari

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid