De grote trek door Kyrgizië

Een lange en avontuurlijke trektocht te paard waarbij je over bergen en door valleien rijdt in centraal Kirgizië. Je verblijft in eenvoudige tentenkampen en yurts. Het landschap is zeer gevarieerd met diepe vruchtbare valleien, dorre canyons en hoge bergpassen.

Deze avontuurlijke trektocht volgt een deel van de oude zijderoute. Er is een echte contrast van landschappen met diepe vruchtbare valleien en dorre canyons gescheiden door hoge bergpassen. U bereikt de hoge graslanden, de thuisbasis van nomadische families in de zomer. De tocht brengt u door weilanden met prachtige besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. De Kirgizische cultuur is zeer gastvrij naar reizigers toe en u kunt dan ook wat tijd doorbrengen met herders die hun dagen met paarden doorbrengen. Een once in a lifetime ervaring. Omdat u veel tijd met lokale mensen doorbrengt en tijd hier een iets ander begrip is dan bij ons in het Westen kan het zijn dat de timing van de tocht wat onvoorspelbaar is. Ook het weer kan de planning omgooien.

Accomodatie

U verblijft in een combinatie van lokale huizen, yurts en eenvoudige koepeltenten. De temperatuur kan sterk dalen ’s nachts (tot -5°C), zodat u een kwalitatief goede slaapzak mee moet nemen. Een wollen matras wordt geleverd. De Kirgizische mensen hebben geen meubels – noch bedden noch stoelen. De maaltijden worden op de grond genuttigd met een lage tafel. Ook in de huizen slaapt u op een matras en slaapzak. Vaak slaapt de hele groep samen in een of twee kamers. Eénpersoonskamers of -tenten zijn niet beschikbaar, u dient bereid te zijn een kamer/tent te delen. Bij sommige van de yurts wordt u uitgenodigd om bij de familie te verblijven. Dit zijn de grotere yurts en het is altijd erg gezellig, maar u kunt er ook voor kiezen om een kleine tent buiten de yurt te nemen. Sanitair is beperkt waardoor u niet elke avond zult kunnen wassen. De tenten liggen vrijwel altijd naast rivieren. De kok kookt water boven het vuur. Op twee nachten is er de mogelijkheid om in een sauna een goede wasbeurt te nemen. Bij de huizen en yurts zal er meestal buiten een toilet zijn. Bij de tentenkampen zijn er geen sanitaire voorzieningen. Het team reist u per four wheel drive vooruit met uw bagage en maakt alles gereed. U neemt alleen mee wat u overdag nodig heeft.

Het rijden/de paarden

U moet een zelfverzekerde ruiter zijn die uw paard goed onder controle heeft. Ook dient u redelijk fit te zijn om uren in het zadel door te brengen. Het tempo wordt bepaald door het terrein waarbij er veel gestapt wordt. Ook zijn er gelegenheden waarbij u moet afstappen en uw paard aan de hand leiden (ca. 15-30 min) en dit kan zowel bergafwaarts als bergopwaarts zijn. Op het open platte land zijn lange galoppades mogelijk.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 6 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Tashkent

Prijs

Vanaf *

€ 1450

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

De grote trek

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid