Paardrijden in het prachtige Polen

Altijd al heel graag willen logeren in een sprookjesachtig en authentiek kasteel en willen paardrijden in even ongerepte als uitgestrekte natuur, dan is Polen misschien niet je eerste ingeving, maar een liefhebber van voornoemde zaken kan er zijn of haar hart zeker ophalen!

Galiny Palace

Kies je voor Galiny Palace als bestemming voor je paardrijdvakantie, dan kies je voor een complete beleving. Het historische paleis wordt omringd door 300 hectare bossen en weidegrond, waarop onder meer de prachtige paarden van de bij het paleis behorende stoeterij lopen.

Het paleis is gebouwd in 1589 voor baron Botho zu Eulenburg. Eeuwenlang bestierde de familie Zu Eulenburg het welvarende landgoed. Hieraan kwam pas een einde toen in 1945 de laatste baron verbannen werd naar Siberië en nooit meer terug kwam. 50 Jaar na zijn verdwijning werd door de nieuwe eigenaars Galiny Palace weer geheel in de oude glorie hersteld en tegelijk voorzien van alle hedendaagse comfort.

De ruime slaapkamers beschikken over een eigen badkamer en douche en als je daarnaast je haastige leven nog niet helemaal los kunt later: gratis vast internet en een flatscreen-tv met satellietzenders voor contact met de overige wereld.

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in een restaurant van het hotel, gelegen in het naast het Galiny Palace gelegen landhuis. Hier kun je ook uitgebreid dineren. De menukaart bestaat uit Poolse en Europese gerechten. Die worden bereid met verse ecologische producten van de eigen grond rondom Galiny Palace. Het is er dus prima toeven en als je in het paleis door de grote kamers loopt, adem je nog steeds de grandeur van vroeger tijden in.

Prachtige afwisseling

Ik ben heel enthousiast over een paardrijvakantie in Polen. De openheid en de uitgestrektheid van het verblijfgebied rondom Galiny Palace zijn ongekend. Je kunt er verschillende dingen doen: als beginnende ruiter kun je er zowel dressuur- als springlessen volgen van een zeer goed opgeleide instructeur en ruiter of je maakt dagelijks een buitenrit. Deze kan twee uur duren of zes.

Als je voor de lange rit kiest, ga je jezelf zeker niet vervelen, want Polen heeft naast een schitterende natuur ook prachtige paleizen en kloosters. Zo rijd je over eeuwenoude jagerspaden, door bossen en weilanden met daarin de mooiste plekjes voor een picknick of langs historische landgoederen. Opvallend is het ontbreken van hekken en omheiningen, zodat je lang door kunt rijden, zonder iedere keer te moeten afstappen om hekken te openen en sluiten.

Onderweg krijg je een mooie indruk van de Poolse geschiedenis en cultuur door de eeuwen heen. Een aantal te bezoeken bezienswaardigheden in Polen staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. En als je toch niet iedere dag uren op je paard wil zitten, dan kun je daar voor een bezoek zo met de auto naar toe.

Heb je een partner die paarden wel leuk vindt, maar vooral op afstand? Dan kan hij/zij zich vermaken in een traditionele Russische banya ofwel sauna, op de tennisbaan een waardig tegenstander zoeken, vissen in één van de grote vijvers die het landgoed omringen of al extra calorieën van copieus ontbijten of dineren er weer af wandelen middels Nordic Walking over de verschillende uitgezette routes.

Rijke historie

De paarden van Galiny Palace zijn bijna allemaal geboren op de nabijgelegen stoeterij. Als je jezelf even verdiept in de paardenfokkerij van Polen, zul je zien dat dit land ook hierin een rijke historie en reputatie heeft. De fokkers hebben destijds onder meer heel slim gebruik gemaakt van alle goede hengsten van de verschillende Duitse rassen en ook van de Arabische en Engelse Volbloed om zo een zo fijn mogelijk paard te krijgen.

Op Galiny Palace werd in 1989 de fokkerij opnieuw begonnen met één hengst en twaalf merries. Nu staan er bijna 100 en kun je er kiezen uit Holsteiners, Westfalers en Trakehners of je gaat rijden met een Poolse warmbloed. De paarden zijn geselecteerd op hun goede en werkwillige karakter, dus je kunt er echt voor je plezier op gaan zitten. Voor eventueel meegekomen kinderen zijn er tevens enkele fijne pony’s aanwezig, die met een lange teugel aan de hand van een begeleider mee uit rijden genomen kunnen worden.

Voorbereiding

Het rijden wordt afgestemd op je persoonlijke rijervaring en kan daarom zowel dressuurlessen, springen als buitenritten omvatten. Om tijdens de fantastische buitenritten mee te mogen rijden, is het vereist dat je als ruiter galop over open terrein beheerst. Dit om gevaarlijke situaties en lange zoektochten naar ruiter of paard te voorkomen. Om je rijervaring te toetsen word je op de eerste dag van je verblijf bij Galiny Palace gevraagd om je rijkunstige ervaring te tonen in een van de verschillende rijbanen. Waarna een passend paard voor je wordt uitgezocht.

De rustige en bedachtzame paarden voor de beginners en de meer sensibele en slimme paarden voor de ervaren ruiters. De eigenaren stellen alles in het werk om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken, maar het welzijn van de paarden speelt daarbij minstens zo’n belangrijke rol.

De paarden verkeren allemaal in uitstekende conditie en ook de tuigage is top voor elkaar. Op heel speciaal verzoek kan een aantal paarden worden ingespannen voor een tocht met paard en wagen over het prachtige terrein. Stephanie: “het leuke aan mijn werk is, dat ik de verschillende accommodaties over de hele wereld en de bijbehorende paarden mag testen. Mijn verblijf bij Galiny Palace was zonder meer een van mijn mooiste ervaringen!”

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Paardrijden in het prachtige Polen

Inschrijven

Paardrijden in het prachtige Polen

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid