Paardrijden in het land van ijs en vuur

IJsland spreek tot ieders verbeelding; zeker als je deze unieke bestemming vanop een paardenrug kunt ontdekken! Het berijden van een IJslander is niet alleen op zichzelf al leuk maar ook een toffe manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren: met sneeuw bedekte bergen, gletsjers (de grootste van Europa), (on)zichtbare vulkanen, donderende watervallen en uitgestrekte landschappen.

IJslandse paarden

Het IJslandse paard is een raszuivere afstamming van paarden van de Vikingen. Hoewel klein, is het een krachtig paard en draagt het met gemak iemand van 90kg. Wat dit paard écht bijzonder maakt is de vijfde gang: de tölt – vergelijkbaar met een ‘running walk’. De meeste ruiters krijgen deze gang vrij snel onder de knie. Het is bovendien een snelle en comfortabele tred, goed voor lange afstanden.

Er zijn tal van routes waaruit je kan kiezen; al dan niet aangevuld met een verblijf vooraf of nadien in de hoofdstad Rekykjavik of op andere locaties van dit bijzondere eiland.

 

Kjolur

De Kjolur route brengt je langs historische oude routes dwars door IJsland, beroemd om de natuurlijke schoonheid en het gevarieerde landschap van de hooglanden. De tocht loopt van Zuid naar Noord of omgekeerd op de oude route door het hart van IJsland. Rijden door afgelegen gebieden waarbij je wilde glaciale rivieren oversteekt; langs gletsjermeren en uitgedoofde vulkanen. Dit landschap is gevormd door gletsjers, ijs en sneeuw. Onderweg kan je genieten van baden in natuurlijke warmwaterbronnen.

Round Up

De Round Ups vinden plaats in het Noorden en Zuiden van IJsland en je zult de boeren assisteren met het naar lagere
weiden brengen van de dieren voordat de winter invalt. Lange uren in het zadel maar heel veel gezelligheid en
samenhorigheid. De round up is een onvergetelijk belevenis. Je drijft duizenden schapen en/of honderden paarden bijeen tot een grote samenkomst onderaan de berghellingen.

Snæfellsnes

Het magsiche en mysterieuze schiereiland Snæfellsnes, onlangs aangewezen als Nationaal Park, wordt vaak “IJsland in een notendop” genoemd vanwege zijn extreme diversiteit van het landschap. Deze rit neemt je mee door machtige lavavelden, groene valleien, grote open stukken van lichtgekleurde zandstranden en langs de multi gekleurde bergen van de Hítardalur vallei. De gletsjer bedekt de vulkaan Snæfellsjökull, waarnaar het schiereiland is vernoemd en is een van de meest bekende bezienswaardigheden op IJsland. Zijn mystieke sfeer wordt beschreven in Jules Verne’s roman “Een reis naar het middelpunt van de aarde.” Het gebied ademt elfen en trollen.

 

Northern Lights

Herfst op IJsland is heel kleurrijk met het Noorderlicht in de nachtelijke luchten. Op IJslandse paarden over de mooie
paden genieten van de natuur; aangevuld met vele ‘waws en wows’ als de zonuitbarstingen in groene slierten de hemel sieren.

Golden Circle

Er is geen betere manier om dit gebied met de hete bronnen van Geysir en de gouden waterval van Gullfoss te bezoeken dan te paard. Enkele dagen van deze tocht zijn uitdagend in het hoogveengebied van Hrunaheði. Deze tocht van drie dagen brengt je door het Nhingvellir National Park langs de Geysir warmwaterbronnen en Gullfoss waterval.

Highland Adventure Deluxe

De Highland Adventure Deluxe route biedt u een authentiek stukje IJsland. Elke dag wissel je twee keer van paard en
de kudde van maximaal vijftig losse paarden reist met je mee.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Paardrijden in het land van ijs en vuur

Inschrijven

Paardrijden in het land van ijs en vuur

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid