Duurzaam reizen in galop

Op 2 juni, de Internationale Dag van Duurzaam Toerisme, stond je misschien eens extra stil bij de ecologische impact van jouw vakantie op de wereld. Een vakantie te paard laat bijvoorbeeld enkel hoefsporen na, nog meer als in je in Europa blijft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dressuurstage in Portugal, een jumpingstage in Ierland, leren paardrijden in de Azoren of je western skills bijschaven in Hongarije?

Lokale maneges en ranches

Paardrijvakanties zijn per definitie een vorm van ecotoerisme, waarbij respect voor mens, dier en natuur net helemaal centraal staat. De maneges en ranches op je bestemming worden bijvoorbeeld vaak gerund door families, in samenwerking met gidsen en ritbegeleiders uit de regio.

Je rijdt trouwens niet met je eigen paard, maar met een van de lokale viervoeters die het terrein ter plaatse helemaal onder de knie hebben. Voor de kenners: Andalusische en Spaanse paarden in Spanje; kleine, maar pittige Mongoolse paarden in Mongolië; en onder andere quarter horses of appaloosa’s in de Far West.

De wereld vanop een paardenrug

Tijdens een paardrijvakantie verken je een bestemming vanop het zadel. Ofwel tijdens een trektocht, dan trek je elke dag van a naar b en overnacht je elke avond op een andere locatie. Tijdens een zogenaamde ‘stertocht’ keer je iedere avond dan weer terug naar een centraal punt.

Wat een dergelijke belevenis nu net zo bijzonder maakt? Uniek is dat je de wereld ontdekt vanop een paardenrug. Een verrassend perspectief om een bestemming te verkennen. Je trekt bovendien even volledig de stekker uit internet en sociale media. Een digitale detox, één met de natuur en je paard.

Op paardrijvakantie verkeer je bovendien in een internationaal gezelschap van ruiters die allemaal dezelfde passie delen. Je raakt dus nooit uitgepraat. Ook voor mezelf een onuitputtelijk gespreksonderwerp, ik rij al paard sinds ik twaalf was.

We werken samen met een uitgebreid netwerk aan experts in ruitervakanties. Zo zijn we 100% zeker van de kwaliteit van de paarden – prioriteit nummer één! –, gidsen en accommodatie. Enkel de plaatsen die door onze strenge normen raken, worden geselecteerd en opgenomen in ons programma.

Western in Hongarije, dressuur in Portugal

Een vakantie te paard kan wereldwijd. Maar zeker ook in Europa. Want bij westernriding denk je waarschijnlijk meteen aan de ranches in de States. Maar zo’n avontuur kan je ook dichter bij huis.

Voor westernrijden kunnen bijvoorbeeld Hongarije aanraden. Daarvoor werken we steevast samen met een ranch op zo’n 80 km van Boedapest, die intussen uitgroeide tot een gerenommeerde western ranch met quarter horses, appaloosa’s en paint-paarden. In de prachtige omgeving van het Kiskunsági National Park kan je bovendien ideaal rijden. Wie naar de VS wil reizen, is trouwens nog steeds verplicht om een PCR-test af te leggen. Bij reizen naar Hongarije niet.

Ook op andere plekken in Europa beleef je een onvergetelijk paardrijavontuur. Zo is Portugal het koninkrijk van de fameuze lusitano-paarden, hét land voor dressuurlessen op hoog niveau. Buiten Europa is een safari te paard helemaal het summum. Zo hebben Zuid-Afrika en Botswana mijn hart gestolen. Een safari te paard is verslavend!

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Duurzaam reizen in galop

Inschrijven

Duurzaam reizen in galop

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid