Blijven leren op ruitervakantie

Zin om op een toffe locatie andere impulsen te krijgen en jouw kennis te verruimen? Wat denk je van een dressuurstage in Portugal, een jumpingstage in Ierland, leren paardrijden in de Azoren of western skills bijschaven in Hongarije?

Dressuurstage in Portugal

Portugal is het koninkrijk van de fameuze Lusitano paarden en is het land bij uitstek voor dressuur lessen op hoog niveau.

Op een schitterend familielandgoed niet ver van Lissabon, is er niet enkel aandacht voor wijnproductie, maar ook voor top dressuur. Tijdens de privé les wordt er gefocust op punten waar je zelf wenst aan te werken. De Lusitano paarden zijn gespierd, fit en een plezier om mee te rijden. Heel kleinschalige accommodatie gedecoreerd met Portugese charme.

Iets verder in het binnenland, niet ver van Evora, ligt nog een pareltje verscholen: een Lusitano stoeterij met top accommodatie en vele rij mogelijkheden. Hier kan je genieten van first class dressuur lessen (per 2 of 3 ruiters) en dit al dan niet in combinatie met wandelingen op het platteland in de Alentejo streek.

Wat ik zelf hier leuk vond: beide locaties zijn totaal verschillend met elk hun eigen focus en sterke punten.

Jumping stage in Ierland

Zin in een kasteel (short)break in één de weinig overgebleven Ierse landgoederen dat nog steeds in eigendom van de stichtende familie is? Met focus op een persoonlijke, ontspannen en zeer gastvrije sfeer.

Het platteland rond dit prachtige Ierse kasteel kent 32 km aan ruiterpaden – met voor wie dat wil maar liefst 300 (!) cross country hindernissen in de vrije natuur. Er zijn paarden voor beginners en voor gevorderden. (Jumping) les en/of wandeling wordt op jouw ervaring en wensen afgestemd.

Wat ik hier zelf leuk vond: je rijdt hier in een filmdecor waar hertjes prompt jouw pad kruisen.

Leren paardrijden op de Azoren

Het weelderige groene landschap van Sao Miguel, een vulkanisch eiland in het midden van de Atlantische Oceaan, is de perfecte uitvalsbasis voor trektochten te paard en ruitervakanties met vaste basis (stertochten) op de Azoren. Op het eiland vind je een netwerk van paden die door de eeuwen heen werden aangelegd. Ze worden nog steeds gebruikt door de lokale boeren en zijn perfect voor het paardrijden.

Beginners kunnen kiezen voor het ‘leren paardrijden’ programma. Tijdens deze week heb je tien uur les, hetzij in de piste of buiten op de paden en daarnaast zijn er ook enkele theorielessen. Het is de bedoeling dat je aan het einde van de week kunt deelnemen aan een spectaculaire volle dag rit naar Sete Cidades: twee prachtige uitgedoofde vulkaanmeren, omringd door een begroeide vulkaankrater.

Wat ik hier zelf leuk vond: combineer gastvrijheid met goede paarden en een groene omgeving. Een topper!

Western rijden in Hongarije

El Bronco is uitgegroeid tot een gerenommeerde Western ranch met Quarter horses, Appaloosas en Paints. De paarden zijn goed getraind en leiden een leuk buiten leven. De ritten gaan over zandpaden door het bos, langs het meer en over de duinen met uitzicht over het gebied.

In de arena leer je de basisprincipes van het Western rijden: stops, back/ups, side-steps, lopes, overgangen maken, serpentine en rollbacks. Gedurende de week mag je op twee langere ritten rekenen met een picknick lunch. Het tempo van rijden is gevarieerd en groepen worden opgesplitst naar niveau. Zelfs beginners krijgen de kans om te galopperen.

Wat ik hier zelf leuk vond: genieten van de ‘Far West’ en cowboy/girl sfeer, zonder al te ver te moeten vliegen.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Blijven leren op ruitervakantie

Inschrijven

Blijven leren op ruitervakantie

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid