Paardrijden in Shine Valley, Yukon

Yukon, de laatste Canadese grens voor Alaska, bulkt van ongerepte schoonheid: gletsjervalleien, ongerepte rivieren en meren, alpenweiden, bossen en toendra. Tijdens deze trektocht te paard volg je de paden van wilde dieren zoals elanden, kariboes en wolven. Je treedt in de voetsporen van de laatste pelsjagers van Yukon.

Op deze trektocht volgt u de wilde dieren zoals elanden, kariboes en wolven. Uw gids Pierre Fournier woont al bijna 20 jaar in Yukon. Hij begeleidt de trektochten met de paarden in de zomer en de hondensleeën in de winter. Hij heeft een grote kennis van het land en deelt dat graag met zijn gasten. De pakpaarden dragen de kampeeruitrusting. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzorging van uw eigen paard (poetsen, zadelen etc.). Ook wordt u verwacht te helpen met kampklusjes zoals de tenten vastzetten, hout sprokkelen, water halen en kamp opbreken. De paarden zijn gehard en sterk op de benen, geschikt voor de bergen en het ruige terrein. Een enkele keer moet worden afgestapt om de paarden aan de hand mee te nemen.

Accomodatie

Uw basiskamp is Shine Valley, dat bestaat uit twee kleine tweepersoons blokhutten zonder elektriciteit en stromend water. Het ligt op 1600 meter hoogte in de bossen. Houdt u er rekening mee dat mannen en vrouwen samen in de hutten overnachten. Er is een gemeenschappelijk toilet. Onderweg overnachting in tweepersoonstenten en soms in een cabin van een jager.

Het rijden/de paarden

Er wordt Western gereden. Voor deze tocht dient u zich comfortabel te voelen bij alle gangen op gevarieerd terrein en fit genoeg te zijn om lange uren in het zadel door te brengen. Er wordt veel stapvoets gedaan, mede vanwege de pakpaarden en soms moeilijk terrein.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Max. 114 kg

Luchthaven

Whitehorse

Prijs

Vanaf *

€ 3710

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Yukon Trail

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid