Nomadentocht

Deze trektocht te paard gaat door in de Khan Khentii Special Protected Area, ten noord-oosten van Ulan Baatar. Tijdens deze tocht slaap je in opgemaakte bedden in Gers (locale tenten) in plaats van in de meer basic tweepersoontenten op andere tochten. Een comfortabel avontuur!

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

Accomodatie

Op de Big Skies Tocht verblijft u in een ruime ger op een opgemaakt bed, met een kachel voor warmte op koude nachten. De meeste kampen liggen langs een rivier met warme douches beschikbaar elke nacht. U overnacht doorgaans twee nachten in een ger.

Het rijden/de paarden

U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De grootte van de groep op de Big Skies Horse Trail is ten hoogste acht ruiters. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen

Max. 89kg

Luchthaven

Ulan Bator

Prijs

Vanaf *

€ 3890

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Singlesupplement in Ulan Bator

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Nomadentocht

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid