In de voetsporen van Lawrence van Arabië

Een rit te paard door Jordan’s spectaculaire woestijnlandschap, bezaaid met de monumenten van een ander tijdperk, is een reis door de geschiedenis. Dit is een enorm stille plek, tijdloos en grimmig mooi.

Deze trekking bestaat uit drie delen – een bezoek aan een van de grote bezienswaardigheden van Jordanië (Petra), rijden in de fascinerende Wadi Rum en vervolgens een bezoek aan de Dode Zee.

 

De eerste dag wordt besteed aan het verkennen van de prachtige ruïnes van Petra, de ‘rozerode stad’ diepe set in een smalle kloof. Zijn sierlijke gevels werden uit zandstenen rotsen uitgehouwen door de Nabateeërs rond 400BC.

De volgende zes dagen worden besteed aan het verkennen van de Wadi Rum woestijn op een paard. Het terrein varieert van diep zand op hoge duinen, naar de woestijn en harde stenen zandwegen naar de oases. Het tempo varieert met het terrein. Onderweg kan u Bedouin families ontmoeten die leven in de traditionele nomadische kampen.  De perfecte afsluiter van een dag te paard is om het zand van roze tot diep oranje te zien verkleuren als de zon verdwijnt, dit terwijl u geniet van heerlijke lokale gerechten, bereid op een open vuur. Tenten zijn voorzien, maar op warme avonden kunt u gewoon op een matras onder de sterren overnachten als U dit wenst.

Accomodatie

In Petra verblijf je in een 3 sterren hotel vlakbij de ingang van de ruïnes.
De accommodatie in de woestijn is een eenvoudig kamp in de stijl van de bedoeïenen. Het kamp wordt over het algemeen elke dag verplaatst, maar als je een bijzonder mooie plek hebt gevonden of als het weer het toelaat, kun je twee nachten op dezelfde plek blijven.  Er zijn kleine tenten en matrassen voor u aanwezig, hoewel op een warme avond veel mensen ervoor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen, wat een onvergetelijke ervaring is. De tenten zijn eenvoudig op te zetten en af ​​te breken en u wordt gevraagd de kampstaf te assisteren bij het opzetten ervan. Er is water aanwezig om gezicht en handen te wassen, en op sommige avonden kan er een wastent worden opgezet met warm water waarmee u zich kunt wassen.
De sanitaire voorzieningen op de mobiele kampen zijn beperkt en het kan zijn dat je een gat in het zand moet graven en je toiletpapier naar een vuilniszak moet brengen om het later weg te gooien. Tijdens de wintermaanden (december – februari) als het weer slecht is, kan de rit worden gebaseerd op een statisch kamp in plaats van mobiel te zijn. Het statische kamp heeft een grote tent om in te zitten en te eten als het koud/nat is. Wanneer u zich in het statische kamp bevindt, wordt er in verschillende richtingen uitgereden.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn allemaal Arabieren en omvatten merries, ruinen en soms hengsten. Ze variëren in hoogte van 13.2hh tot 15.2hh. Ze zijn allemaal fit en vertrouwd met de woestijn, aangezien niet alle paarden zowel het zachte zand als de rotsachtige oppervlakken aankunnen.

Het maximale gewicht van de ruiter is 80 kg in rijkleding (er is een weegschaal in de stallen). De paarden gaan voorwaarts met een actieve stap en kunnen in galop sterk zijn. Je moet een zelfverzekerde en ervaren ruiter zijn in de Engelse stijl, in staat om een ​​voorwaarts gaand paard op alle gangen in grote open ruimtes te besturen. Er zijn enkele lange draf en galop, dus ruiters moeten ook fit zijn. Er moet echter ook aan worden herinnerd dat het diepe zand extreem vermoeiend is voor de paarden, dus verwacht niet dat u de hele tijd lange galoppeert en galoppeert.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 14 jaar
  • 80kg

Luchthaven

Amman

Prijs

Vanaf *

€ 2370

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoon)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid