Paardrijden in Tosane / Castellare di Tonda

Castellare di Tonda is gelegen in het hartje van Toscane. Dit 800 hectare nog steeds draaiende wijnlandgoed gaat terug tot de renaissance periode is nu een resort met spa én quarter paardencentrum.  Ontdek het Toscaanse platteland vanop de rug van een Quarter of Criollo.

Er zijn drie mogelijke routes: Middeleeuws Toscane (7 nachten gevuld met volle en halve dag ritten, ong 20h per week in het zadel); Het hart van Toscane (7 nachten met ong 12h in het zadel, een mix van lessen en wandelingen) en Castellare Train & Trail (7N, met 5 reining lessen en 5 wandelingen

Accomodatie

Je verblijft in Toscaanse appartementen ondergebracht in 12 verschillende ‘boerderijen’.  Koppels hebben meestal een 1 slaapkamer appartement; voor families en vrienden zijn er ruimere appartementen met meer slaapmogelijkheden.  Accommodation is in Tuscan-style self-catering apartments built into each of the twelve restored farm houses on the estate.

Elk deel heeft een eigen zwembad (open van mid mei tot mid oktober).

Het rijden/de paarden

Er wordt western gereden en er is een kudde van 50 paarden.  De wandelpaarden zijn een mix van Criollos, Fjorden, Quarters en Siciliaanse paarden.  Er zijn paarden voor elk rij niveau; zodat elke ruiter kan genieten naargelang zijn wens en voorkeur.

De ritten gaan door het Italiaanse platteland en zijn vaak vroeg in de ochtend en in de late namiddag om de hitte te vermijden.  Het tempo hangt af de gekozen route en van het landschap. Kinderen vanaf 12 jaar die ervaren genoeg zijn kunnen mee op wandeling. Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom om western les te nemen in de piste.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • Max 100 kg

Luchthaven

Firenze

Prijs

Vanaf *

€ 1740

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Castellare di Tonda

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid