Handige tips voor het inpakken voor je paardrijvakantie

Ik ga op reis en ik neem mee … Er zijn niet veel vakanties waarbij je waarschijnlijk vér van begane paden gaat, een groot deel van de dag buiten doorbrengt én langs afwisselende landschappen reist in (soms erg) veranderlijke weersomstandigheden. Dat maakt een paardrijvakantie net zo bijzonder, en het inpakken echt niet evident. In deze blog post vind je alvast onze tips voor het inpakken voor je paardrijvakantie.

Hoe inpakken voor een paardrijvakantie?

Veel benodigdheden voor het paardrijden zijn omvangrijk (helm, laarzen of chaps, bottines en om nog maar van een bodyprotector te zwijgen) wanneer je ze in de koffer van standaardformaat probeert te proppen.

Van beslissen wat je mee wil nemen tot het vinden van praktische manieren om ze in een koffer te verpakken, er komt veel kijken bij het inpakken. En met de bagagebeperkingen op sommige vluchten of een gebrek aan ruimte in het back up voertuig, heb je vaak niet de luxe om alles wat je mee wilt nemen in je koffer in te pakken. In plaats daarvan dien je een zorgvuldige selectie van rijuitrusting en kleding samen te stellen die voldoende zal zijn voor je hele reis.

Mijn eigen methode? Ik smijt alles op een hoopje en kijk dan wat ik wellicht wel zal kunnen missen. Verrassend hoeveel er dan maar overblijft.

Praktische paardrijvakantie tips voor het inpakken

Bij onze reisdocumenten vind je een uitgebreide meeneemlijst; maar hierbij alvast enkele tips:

 • De grootste ruimtebesparende tip is om met korte laarzen (paardrij-, wandel-, wandelschoenen) te rijden en deze tijdens het reizen op de luchthaven te dragen, waardoor je kostbare ruimte in je tas bespaart.
 • Vooraf inpakken! Een deel van de stress bij het inpakken is te wijten aan de urgentie. Als je een paar dagen voordat je vertrekt inpakt, heb je tijd om dingen te herinneren die je bent vergeten of te herorganiseren.
 • Controleer het weer op jouw bestemming en de paklijst die we jou hebben gestuurd. Als je een trektocht doet waarbij je ook kampeert, dien je meestal wat extra’s mee te nemen. Er is niets erger dan aankomen op je bestemming en beseffen dat het de bedoeling was dat je een slaapzak meenam!
 • Om alle ruimte optimaal te gebruiken, pak je best eerst rijuitrusting, toiletartikelen en elektrische artikelen in en kleding (die platgedrukt kan worden) er bovenop. Je kunt veel ruimte besparen door kleding op te rollen.

Wat inpakken voor een paardrijvakantie?

Hier is een suggestie lijst van wat je moet inpakken voor een paardrijvakantie. We hebben hieronder kleding toegevoegd voor vakanties met veranderlijke weersomstandigheden, aangezien dit de meest voorkomende is, maar als je ergens heen gaat waar het zeker warm zal zijn, zoals het Midden-Oosten of Afrika, kun je veel van de warmere kleding weglaten. Nog een tip: ga je op ruitersafari, voorzie dan kledij in ’natuurkleuren’.

Rijuitrusting

 • Korte rij-/wandelschoenen en chaps nemen de minste ruimte in als je ze tijdens het reizen draagt. Bijkomende tip: antislip zool is handig!
 • Helm: vul deze op met kousen
 • Handschoenen: niet vergeten want nodig om je vingers te beschermen tegen hetzij schuurwonden, regen of felle zon.
 • Rijbroek: lichtgewicht broeken kunnen goed zijn in warme klimaten en waterdichte rijbroeken zijn fantastisch bij wisselvallig weer. Voorzie minstens 2 paar (liefst 3). Tip: opletten met ‘schuif’ of ‘niet schuif’ rijbroeken, afhankelijk van de opzet van je reis (wandelen vs dressuurstage)

Ideale ruitervakantie kleding

 • In warme klimaten is het veel comfortabeler om te rijden in topjes die zijn ontworpen voor sporten in plaats van katoenen t-shirts die ondraaglijk heet kunnen zijn.
 • Voor alle reizen is het een goed idee om een ​​paar shirts met lange mouwen mee te nemen om je armen te beschermen tegen zon of wind.
 • In veranderlijke weersomstandigheden zijn de beste dingen om je te kleden een basislaag en een tussenlaag. Neem een paar ‘lagen’ mee en voeg extra lagen toe totdat je de gewenste warmte hebt bereikt. Hou er rekening mee dat je tijdens het rijden warmer krijgt.
 • Een van de belangrijkste dingen om in te pakken voor veel bestemmingen is een waterdichte jas. Er moet speciale aandacht aan worden besteed om ervoor te zorgen dat de jas volledig waterdicht is. Douchebestendig en waterbestendig zijn helaas niet hetzelfde. Ook een windstopper is handig.
 • Zwemkleding – afhankelijk van het parcours kunnen er mogelijkheden zijn om te zwemmen in een zwembad bij sommige hotels of vb in een onverwachte waterval op het parcours, dus het is een goed idee om zwemgerief te voorzien.

Andere paardrijvakantie meeneem tips

 • Reisadapter en oplader: bij de meeste mensen die gebruik maken van hun telefoon als camera, is een reisadapter en oplader essentieel.
 • Boek/Kindle – Het gebruik van een Kindle is een fantastische ruimtebesparing
 • Lokale valuta – Probeer altijd een klein bedrag in lokale valuta bij je te hebben, klaar voor eventuele spontane tussenstops in bars of cafés.
 • Powerbank – Een buitengewoon handig onderdeel als je in afgelegen gebieden zonder elektriciteit verblijft of als je gaat kamperen.
 • Zaklamp – Onmisbaar tijdens het kamperen en handig als je een kamer deelt en midden in de nacht iets moet vinden!
 • Snacks – Niet essentieel, maar een paar mueslirepen kunnen het verschil maken als een dag rijden langer duurt dan verwacht.
 • Herbruikbare waterfles die in een zadeltas past.

 

En absoluut niet te vergeten … gevoel voor avontuur!

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

Bel ons

Reisaanvraag

Handige tips voor het inpakken voor je paardrijvakantie

Inschrijven

Handige tips voor het inpakken voor je paardrijvakantie

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid