Van Cayambe tot Cotopaxi

Tijdens deze trektocht te paard krijg je een beter inzicht in het lokale leven van Ecuador. Je rijdt langs groene valleien met velden als lappendekens en je gaat ook hogerop richting de besneeuwde Cotopaxi. Onderweg verblijf je in zorgvuldig gekozen haciënda’s en enkele van de mooiste huizen in het gebied.

Hier rijdt u in het hart van de Andes, een prachtige open landschap met de besneeuwde Andes-toppen, zoals die van de Cotopaxi-vulkaan. Ervaar het lokale leven en rij zelf ook in poncho. Uw Engels-sprekende gids Sally woont hier al sinds 1996. U rijdt langs oude Inca-wegen, over graslanden, door eucalyptus-bossen en oude Equadoriaanse dorpjes waar men nog traditioneel gekleed gaat. U ziet varkens en schapen en bezoekt de beroemde Otavalo-markt met in de kraampjes gele exotische Andes-vruchten.

Accomodatie

De meeste nachten brengt u door op de comfortabele hacienda’s, veelal met open haard, sfeervolle binnenpleintjes en bloeiende tuinen. U zult hartelijk worden begroet door de Ecuadoriaanse families waaronder families van ex-presidenten van het land. Alle hacienda’s hebben wel een geschiedenis en één landgoed herbergt de belangrijkste Inca-site van Ecuador.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn Criollo of kruisingen daarvan, ooit meegenomen door de Spaanse veroveraars. Ze zijn goed opgeleid en hebben een goed karakter. Het tempo is zeer gevarieerd vanwege de grote verscheidenheid aan landschappen. Veel draf, soms een galop of rengalop. U maakt lange uren in het zadel en vanwege de hoogte is de lucht wat ijl en moet u wel fit zijn. U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn die uw paard in alle gangen beheerst, ook op moeilijk terrein met steile hellingen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 15 jaar
  • 85kg

Prijs

Vanaf *

€ 3196

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Van Cayambe tot Cotopaxi

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid